ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Πρέπει να προασπίσουμε την αξιοπιστία μας

Σαμαράς: Πρέπει να προασπίσουμε την αξιοπιστία μας

Να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο και να κλείσουν ταχύτατα όλες οι εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων δράσεων ζήτησε ο Α. Σαμαράς στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει να προασπίσουμε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η παρουσία του υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει στο έργο των γενικών γραμματέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η οποία είναι σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους αρμόδιους παράγοντες να μη χαθεί ούτε μια μέρα από τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, βάζοντας αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ενόψει και της εκταμίευσης των δυο επόμενων δόσεων τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για τις προαπαιτούμενες δράσεις ώστε να μην χαθεί το κεκτημένο των αποφάσεων του Εurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται για το μέγεθος της κοινωνικής δυσαρέσκειας που θα προκαλέσουν τα μέτρα που θα αρχίσουν να επιβάλλονται από τον Ιανουάριο και οι πολιτικές παρενέργειες που θα έχουν στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Στόχος του Α. Σαμαρά είναι να περάσει το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς κλυδωνισμούς και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί «αγκάθι» και για τους κυβερνητικούς εταίρους.