ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς εμπλέκεται ο Παπακωνσταντίνου στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ

Πώς εμπλέκεται ο Παπακωνσταντίνου στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ

Γιατί ο πρώην υπουργός δεν πρωτοκόλλησε τη λίστα και πως εμπλέκονται συγγενικά του πρόσωπα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτός που αφαίρεσε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις σε ξένη τράπεζα.

Όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της λίστας που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να «πείραξε» την πρώτη λίστα που έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ αφαιρώντας τα ονόματα των συγγενών του.

«Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι» είχε υποστηρίξει στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η νέα λίστα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή εντός της ημέρας και να συσχετιστεί με το φάκελο που υπάρχει ήδη στο Κοινοβούλιο για την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι λογαριασμοί των συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα, περιλαμβάνουν ο ένας 1,22 εκατ. δολάρια, ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.