ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΟΝΝΕΔ βγαίνει μπροστά για την καταπολέμηση της βίας

Η ΟΝΝΕΔ βγαίνει μπροστά για την καταπολέμηση της βίας

Η γαλάζια νεολαία παίρνει σειρά πρωτοβουλιών για το φαινόμενο που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις

Μπορεί τα χθεσινά σχόλια του ημερήσιου Τύπου να είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για την έγκαιρη παρέμβαση με αφίσα της ΟΝΝΕΔ, όμως απ' ότι φαίνεται οι γαλάζιοι νεολαίοι δε μένουν εδώ.

Το επόμενο διάστημα θα αποτελέσουν αιχμή του δόρατος της προσπάθειας για καταπολέμηση της βίας που τείνει να κατακλύσει την ελληνική κοινωνία μέσα από μία σειρά δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, τα μηνύματα που παίρνουμε το τελευταίο διάστημα από τα δελτία ειδήσεων φαίνεται πως είχαν φτάσει έγκαιρα στη Μεσογείων, ακόμα και από το μαθητικό της τμήμα τη ΜΑΚΙ, κάτι που τους ενεργοποίησε έγκαιρα. Έτσι, έχουν έτοιμη μία μεγάλη καμπάνια εναντίον της βίας των άκρων σε όλες της τις μορφές, μιας και ακόμα και στα σχολεία πλέον οι μαθητές δείχνουν να είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Η εκστρατεία αναμένεται να ξεδιπλωθεί άμεσα συμπίπτοντας με τις ανησυχητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και θα περιλαμβάνει μία μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα με ακαδημαϊκούς και ερευνητές του εξωτερικού αλλά και μία ευρεία καμπάνια στα σχολεία όλης της χώρας για το φαινόμενο του bullying που λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις τελευταία.

Παράλληλα φιλοδοξούν να βρουν αρωγούς, νέους από όλη την Ευρώπη με τους οποίους θα διακηρύξουν την από κοινού αντίθεση τους στα φαινόμενα βίας που έχουν ενταθεί λόγω της κατάστασης που επιβάλει η οικονομική κρίση.