ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Ελαττώθηκε η ταχύτητα που πηγαίναμε στα βράχια

Στουρνάρας: Ελαττώθηκε η ταχύτητα που πηγαίναμε στα βράχια

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου εξετάζεται το σχέδιο πώλησης της ΕΥΑΘ.

«Όλα επιβεβαιώνουν τις ευνοϊκές εξελίξεις», σημείωσε ο υπουργός επικαλούμενος τις τοποθετήσεις των ομολόγων του στο Eurogroup, προσθέτοντας πως τα spreads έχουν πέσει στα επίπεδα των αρχών του 2010.

«Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα που πηγαίναμε στα βράχια, τώρα κάνουμε προσπάθεια για να στρίψει το σκάφος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει.

Αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ήταν η πρώτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην οποία δεν ένιωσε μεγάλη πίεση.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία σύντομα θα βγουν στις αγορές, ενώ αναφερόμενος στην Κύπρο εκτίμησε ότι εκεί τα πράγματα είναι δυσκολότερα.

Όσον αφορά στην αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, ειδικό βάρος αναμένεται να δοθεί στη ρύθμιση των τιμολογίων της επιχείρησης και στη διαχείριση των δικτύων της.