ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Σημίτης και Παπανδρέου έπρεπε να είναι παρόντες

Σκανδαλίδης: Σημίτης και Παπανδρέου έπρεπε να είναι παρόντες

Αιχμές κατά των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου αφήνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης, μετά την γνωστοποίηση της απόφασής τους να μην παρευρεθούν στο συνέδριο του κόμματος.

«Τόσο ο Κώστας Σημίτης, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να είναι παρόντες στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ», εκτίμησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, διότι, όπως είπε, είναι η στιγμή όλες οι δυνάμεις του χώρου να ενωθούν «όχι με τη στενή έννοια του ΠΑΣΟΚ, αλλά για το καλό της χώρας».

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε, μιλώντας στο Βήμα fm, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει η δύναμη που μπορεί να ηγηθεί της ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, ο οποίος ξεπερνά το 60%, απέναντι στον «περίεργο διπολισμό» και δικομματισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ξεπερνά το 40% στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να οριοθετήσει το ΠΑΣΟΚ τις πολιτικές του: «Όταν δεν ξεκαθαρίζει τη στρατηγική του, δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι λειτουργεί αυτόνομα ως κόμμα του προοδευτικού χώρου» και ότι «απέναντι στην πόλωση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδιότυπο αυτό δικομματισμό, υπάρχει μια δύναμη εθνικής ενότητας που ενώνει ξανά το λαό».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «η κρίση λύνεται μόνο με επιστροφή στην κοινωνία και όρους κοινωνίας... Πρέπει να βγούμε με τόλμη και να πάμε στην κοινωνία. Έχει τη δύναμη να το κάνει το ΠΑΣΟΚ; Θα επιβιώσει. Δεν μπορεί; Θα πεθάνει τους επόμενους μήνες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Όσον αφορά την κυβέρνηση, επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να φέρει μια νέα προγραμματική συμφωνία, ενώ για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι πρέπει να έχει μια άλλη σχέση και να ασκεί κριτική.