ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη

Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου και συναντήθηκε με τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ειδική μνεία στα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, που όπως είπε, αλλάζουν τα δεδομένα στους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την ελπίδα να λειτουργήσουν προς το καλό των λαών.

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος δήλωσε έτοιμος.

«Θέλουμε να αναβιώσει η κλασσική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, χάρις στους αγώνες και τις ιδέες της οποίας διαμορφώθηκε το μεγάλο κεκτημένο της Ευρώπης, ιδίως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το μοντέλο ανάπτυξης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα επικεντρωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Σημείωσε επίσης ότι στο συνέδριο θα έρθουν και αρκετά στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο, δεν υπάρχει ασφαλέστερο πλαίσιο για τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και παρατήρησε μάλιστα ότι «οι οιωνοί φαίνεται ότι είναι καλοί».