ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Στουρνάρα - Αθανασίου για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Σύγκρουση Στουρνάρα - Αθανασίου για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Μπορεί η Φωτεινή Σκοπούλη να προκάλεσε ένταση στο τελευταίο Υπουργικό, η μάχη όμως δόθηκε αλλού

Μία ακόμα ήττα κατέγραψε στο ενεργητικό του ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μετά από τις συνεχείς "σφαλιάρες" που εισπράττει από την τρόικα καθημερινά στην υποτιθέμενη διαπραγμάτευση, αυτή τη φορά απέτυχε να περάσει τη γραμμή του στο Υπουργικό.

Αυτή τη φορά, αφορμή ήταν η τοποθέτηση τριών στελεχών στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η θέληση του Γ.Στουρνάρα να βάλει δικούς του ανθρώπους παρακάμπτοντας την επετηρίδα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και νυν αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος πήρε το λόγο και επέπληξε τον Υπουργό Οικονομικών για την αιτία που τον ώθησε να παραλείψει συγκεκριμένο δικαστικό.

Ο κ. Αθανασίου που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου γιατί αρνείται να αποδεχθεί τη νοοτροπία των κοινοβουλευτικών βολεμάτων, ρώτησε μάλιστα το Γ.Στουρνάρα ευθέως: "Γιατί τον παραλείπετε κύριε Υπουργέ; Είναι χαμηλών τόνων και λιγομίλητος αλλά εξαιρετικά συγκροτημένος δικαστής" του είπε, υπονοώντας προφανώς πως επρόκειτο για άνθρωπο που δεν έκανε δημόσιες σχέσεις για να προωθήσει τον εαυτό του.

Μετά από αυτό, ο Υπουργός Οικονομικών τα μάζεψε και δίχως άλλη κουβέντα επέλεξε αυτόν που υπέδειξε δημόσια ο πρώην σκληρός δικαστικός κ. Χ.Αθανασίου. Δεν είναι συνηθισμένος άλλωστε σε μάχες ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και μάλλον του έχει γίνει συνήθεια να υπακούει σε εντολές.