ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελικά κύριε Πάγκαλε δεν τα φάγαμε μαζί

Τελικά κύριε Πάγκαλε δεν τα φάγαμε μαζί

13.6 εκατομμύρια επεστράφησαν στο Δημόσιο από μαϊμού συντάξεις

Την καλύτερη απάντηση στο Θεόδωρο Πάγκαλο και την περίφημη φράση του "μαζί τα φάγαμε", φαίνεται πως δίνουν οι ίδιες οι υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες σιγά σιγά ανακαλύπτουν το τεράστιο όργιο με τις μαϊμού συντάξεις που αιμορραγούσαν τα κρατικά έσοδα.

Όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα προς τη Βουλή, μέχρι σήμερα έχουν ζητηθεί και επιστραφεί από πολίτες περισσότερα από 13.6 εκατομμύρια ευρώ ενώ αναζητούνται ακόμα 12.4 εκατομμύρια με τους ελέγχους να συνεχίζονται. Ακόμη και σήμερα αγνοούνται πάντως 2.277 μαϊμού συνταξιούχοι εκ των οποίων οι 1.018 λάμβαναν τιμητικές συντάξεις του ΟΓΑ ως αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Οι "αγωνιστές" πάντως ουδέποτε εμφανίστηκαν να απογραφούν και για το λόγο αυτό το Υπουργείο έχει διακόψει από την 1η Οκτωβρίου 2012 τη χορήγηση των συντάξεων τους.

Επομένως κ. Πάγκαλε, αν δεχτούμε τον ισχυρισμό σας ότι «μαζί τα φάγαμε» (αν και χρωστάτε και εσείς απαντήσεις για τους διορισμούς «δικών σας παιδιών» στη Βουλή), πράγματι βλέπει κανείς ότι «φάγαμε μαζί» 13,6 εκατομμύρια.

Ας δεχτούμε ότι «φάγαμε μαζί» και τα 12,4 εκατομμύρια που αναζητούνται από τις «μαϊμού» συντάξεις. Σύνολο 26 εκατομμύρια. Το χρέος όμως της Ελλάδας κ. Πάγκαλε ήταν πάνω από 300 δισ. ευρώ όταν είπατε την περίφημη ατάκα. Μαζί λοιπόν «φάγαμε» 26 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα 300 δισ. ποιος τα έφαγε κ. Πάγκαλε;