ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Βάλτε χέρι στα «μαύρα» κεφάλαια του Σόρος

Κακλαμάνης: Βάλτε χέρι στα «μαύρα» κεφάλαια του Σόρος

Έκκληση του βουλευτή της ΝΔ να πάρουν τα χρήματα από τους κερδοσκόπους και να τα προωθήσουν για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Να βάλει χέρι στα «μαύρα» κεφάλαια του Τζωρτζ Σόρος καλεί την Ευρώπη ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Με αφορμή την παρουσία του κ. Σόρος σε συνέδριο του ιδρύματος Νιάρχου περί φιλανθρωπίας ο πρώην υπουργός μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του κερδοσκόπου Τζωρτζ Σόρος.

«Απορώ τι δουλειά έχει στο ίδρυμα Νιάρχου ο κ. Σόρος του οποίου οι πόροι της τεράστιας περιουσίας του είναι κατάμαυροι», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας που μαστίζει πλέον ολόκληρη την Ευρωζώνη, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «ασπιρίνες» τα μέτρα που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν μέτρα κατά των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και των ανθρώπων που τα διακινούν, όπως ο κ. Σόρος.

«Τα διακινούμενα κεφάλαια παλιά ήταν 5% κερδοσκοπικά και 95% φανερά, τα τελευταία χρόνια έγινε αναστροφή και είναι 95% κερδοσκοπικά», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

«Πότε θα βάλει χέρι η Ευρώπη σε αυτά τα κεφάλαια; Αυτοί οι κύριοι που έχουν γίνει τρισεκατομμυριούχοι, η κάθε μορφής Σόρος πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο, πρέπει να παρθούν λεφτά από αυτούς και να δοθούν για την καταπολέμηση της ανεργίας», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο: