ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκαρπη και η τρίτη συνάντηση Μητσοτάκη – τρόικας

Άκαρπη και η τρίτη συνάντηση Μητσοτάκη – τρόικας

Πολιτική λύση αναζητά ο Σαμαράς στη συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η τρίτη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις.

Στις 13:00 οι εκπρόσωποι των δανειστών πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον Α. Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη συνάντηση να διαβεβαιώσει την τρόικα ότι ανά μήνα θα εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας περίπου 2.000 με 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Εντούτοις, αν η τρόικα επιμείνει να μην αναγνωρίζει τις απολύσεις στην ΕΡΤ τότε ενδέχεται να αυξηθεί το ποσοστό των συνολικών απολύσεων που απαιτείται από την ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ η «μάχη» δίνεται για να πεισθεί η τρόικα για τις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά έθεσε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 μήνες στους εννέα ή τους έξι.

Τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι επικεφαλής των δανειστών είναι ασφυκτικά και όπως όλα δείχνουν η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί έως το παρά πέντε του Eurogroup.

Η πολυπόθητη συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί σχεδόν σε κανέναν τομέα και όλοι πλέον ελπίζουν σε μια πολιτική λύση στο αδιέξοδο.

Πάντως, παρά τους υψηλούς τόνους που υιοθετούνται ακόμη και από αξιωματούχους της Ευρωζώνης, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αποφευχθεί το ατύχημα και στη χειρότερη των περιπτώσεων θα υπάρξει τμηματική καταβολή της δόσης προς τη χώρα μας.