ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το Πολυνομοσχέδιο

Στην Ολομέλεια το Πολυνομοσχέδιο

-Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για αλλαγές στο… παρά πέντε!

-Μετράνε «κουκιά» σε Συγγρού και Ιπποκράτους

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Τρίτη προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις απολύσεις στο δημόσιο και το νέο φορολογικό κώδικα.

Η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου – «σκούπα» ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή, με την ψήφισή του επί της αρχής και κατ΄ άρθρον στην αρμόδια της επιτροπή της Βουλής.

Σήμερα η κυβέρνηση ξεκινά τη μάχη για την ψήφισή του στην Ολομέλεια, με τις αντιδράσεις τόσο στη Συγγρού όσο και στην Ιπποκράτους να είναι έντονες.

Το Μαξίμου έχει θέσει σε ρόλο «πυροσβέστη» υπουργούς αλλά και δημάρχους, με στόχο να αποφευχθούν τυχόν διαρροές στη ψηφοφορία.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να ακουστούν 155 «ναι» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι και πολύ εύκολο μετά τις ενστάσεις που εξέφρασαν «γαλάζιοι» αλλά και «πράσινοι» βουλευτές.

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο… παρά 5’

Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό των κομμάτων τους, αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, πήραν μέρος και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Σε ο,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, αποφασίστηκε η κατάθεση την ερχόμενη εβδομάδα νομοσχεδίου που θα προβλέπει νέες ειδικότητες, στο πλαίσιο γενικότερων αλλαγών και εκσυγχρονισμού στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τους καθηγητές που μπαίνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας θα υπάρχει πρόνοια στο πολυνομοσχέδιο ότι οι περισσότεροι θα απορροφηθούν σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Υγείας και αλλού, ενώ θα ενταχθούν άμεσα σε άλλες θέσει του Δημοσίου όσοι εκπαιδευτικοί κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους κλπ.

Η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει και για τους περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς που κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους.

Οι περισσότεροι πρώην εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα απορροφηθούν από την ΕΛ.ΑΣ., όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ κάποιοι θα παραμείνουν σε υπηρεσίες των Δήμων.

Αναφορικά με τους σχολικούς φύλακες, θα προβλεφθεί πρόγραμμα συνταξιοδότησης για όσους βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης, ενώ οι υπόλοιποι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

Δεν ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο ο Λοβέρδος

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο γνωστοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θέλω να προστατέψω την αξιοπρέπειά μου απέναντι στον πολίτη και τους δημοσιογράφους», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

«Από την ώρα που ψήφισα το Νοέμβριο τα μέτρα είπα ότι από εδώ και πέρα η Ελλάδα εξασφάλισε ένα τεράστιο κεφάλαιο. Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψει η κυβέρνηση ώστε να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο - «σκούπα»

Λοβέρδος: Δεν θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο – Έχω αξιοπρέπεια!

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για το πολυνομοσχέδιο