ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. για την επιχείρηση εντοπισμού των Αλβανών δραπετών

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. για την επιχείρηση εντοπισμού των Αλβανών δραπετών

Πάνω από 700 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχουν στη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των αλβανών δραπετών που κρατάει ήδη τέσσερις μήνες, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις έρευνες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο την προσπάθεια αυτή, μέχρι την ολοκλήρωσή της. «Μέχρι όλοι οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν, εάν αυτό καταστεί δυνατόν, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης»

Δείτε τις δηλώσεις του Δένδια:

Παρουσίαση για την αστυνομική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, για τη σύλληψη των δραπετών των φυλακών Τρικάλων

Καταρχήν θα ήθελα σήμερα, εκ μέρους πρώτα της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό και την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγουν την μεγαλύτερη, νομίζω, επιχείρηση σε βάθος χρόνου και σε αριθμό προσωπικού που έχει ποτέ διεξαχθεί για τη σύλληψη επικινδύνων εγκληματιών, μέσα σε εξαιρετικά δυσχερείς και αντίξοες συνθήκες.

Σε όλα αυτά τα άτομα, τα οποία επιχειρούν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μακριά από τα σπίτια τους στους ορεινούς όγκους της χώρας και σε δύσβατες περιοχές, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Για να έχουμε μια αίσθηση του μεγέθους και του χρονικού βάθους της επιχείρησης, γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία ήδη κρατάει τέσσερις μήνες, μου επιτρέπετε να σας πω και ένα αριθμητικό στοιχείο, ότι από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα απασχολούνται σε αυτή την επιχείρηση αποκλειστικά, από 580 έως 750 άτομα. Όλοι αυτοί έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και αγωνίζονται για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας.

Θα ήθελα επίσης να διατυπώσω ευχαριστίες και στο Λιμενικό Σώμα και στον Υπουργό τον κ. Βαρβιτσιώτη για τη μικρή ομάδα του εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο έχει στελεχώσει την προσπάθεια τις τελευταίες τριάντα μέρες, καθώς και επίσης και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και τον Υπουργό τον κ. Αβραμόπουλο για την χορήγηση επιπλέον θερμικών καμερών, που διευκολύνουν την επιχείρηση.

Θέλω επίσης να διατυπώσω την απόλυτη βεβαιότητά μου, ότι τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο την προσπάθεια αυτή, μέχρι την ολοκλήρωσή της. Μέχρι όλοι οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν, εάν αυτό καταστεί δυνατόν, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Με την ευκαιρία αυτή όμως, θα μου επιτρέψετε να κάνω και μια επιπλέον διαπίστωση, όσον αφορά στα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτήν την τεράστια επιχείρηση. Και τα οποία δεν είναι άλλα από την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, είναι όμως μία κατάσταση, ξαναλέω, εκρηκτική, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί. Είναι ευτυχής συγκυρία, ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, είναι ένας άνθρωπος με μακρά θητεία στο χώρο της Δικαιοσύνης και με απόλυτη γνώση των τεράστιων προβλημάτων του σωφρονιστικού συστήματος. Διατυπώνω την πεποίθησή μου, ότι ο κ. Αθανασίου θα αντιμετωπίσει τα τεράστια αυτά προβλήματα, τα οποία κινδυνεύουν να δυναμιτίσουν συνολικά, μαζί και με άλλους παράγοντες, την έννομη τάξη στην χώρα μας.

Τελειώνω λέγοντας το εξής: πρέπει να γίνει και ελπίζω να έχει γίνει σαφές σε όλους, ότι η χώρα δεν μπορεί και δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι. Η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται με θυσίες, παρά τις τεράστιες, μάλιστα οικονομικές περικοπές, έχει μία στόχευση, την προστασία της ζωής και της δυνατότητας ανάπτυξης της προσωπικότητας των Ελλήνων πολιτών. Η προστασία της ελληνικής κοινωνίας παραμένει ο πρώτος και κύριος στόχος όλων μας, η συνταγματική μας υποχρέωση.

Σας ευχαριστώ πολύ.