ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά: Πάμε για μία «άνεργη ανάπτυξη» αφροασιατικού τύπου!

Κουντουρά: Πάμε για μία «άνεργη ανάπτυξη» αφροασιατικού τύπου!

Σε δήλωση προχώρησε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το «υποτιθέμενο πλεόνασμα» και τα στοιχεία από την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

«Είναι ανεξήγητο για ποιο λόγο η κυβέρνηση επιχαίρει για το υποτιθέμενο πλεόνασμα, από τη στιγμή που έχει προέλθει από βάρβαρες περικοπές στο Κοινωνικό Κράτος, δραστικές μειώσεις μισθών - συντάξεων, άμεσες ή έμμεσες απολύσεις, στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις του κράτους προς νοκοσομεία, ασφαλιστικά ταμεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιώτες και πάνω απ' όλα, από την άγρια και σκληρή φορολόγηση απέναντι σε εισοδήματα και ακίνητη περιουσία.

Επιπλέον, το υποτιθέμενο πλεόνασμα δεν θα στραφεί καν προς μία κατεύθυνση κοινωνικής ανταποδοτικότητας ή ανάπτυξης, αλλά θα εξυπηρετήσει στην εξόφληση του αέναου χρέους και κατά προτεραιότητα των τόκων.

Επιπλέον, το «περίφημο» success story διαψεύδεται κατά τον χειρότερο τρόπο από την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που αναφέρει ότι θα χρειαστούμε τουλάχιστον 20 χρόνια για να δημιουργηθούν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να πάει η ανεργία κάτω από 10% και επίσης, ότι οι επενδύσεις που θα ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα φέρει ανάπτυξη συνδυασμένη με την απασχόληση.

Πάμε δηλαδή για μία «άνεργη ανάπτυξη» (jobless growth), αφροασιατικού θα έλεγε κανείς τύπου, που αφορά τα κέρδη των ολίγων και όχι την απασχόληση, το βιωτικό επίπεδο και την κοινωνική πρόοδο των πολλών.

Καλό είναι λοιπόν η κυβέρνηση να πάψει να βαυκαλίζεται και να δώσει τέλος στα Μνημόνια που είναι ο εφιάλτης της Ελληνικής Κοινωνίας».