ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Υπ. Δικαιοσύνης για την προστασία των προσ. δεδομένων

Στις Βρυξέλλες ο Υπ. Δικαιοσύνης για την προστασία των προσ. δεδομένων

Συνάντηση εργασίας στις Βρυξέλλες με αντικείμενο την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, είχε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου, με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, Βίβιαν Ρέντινγκ.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της ελληνικής Προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στο πλαίσιο της τρέχουσας λιθουανικής Προεδρίας, συζητήθηκε η προώθηση της πρότασης νομοθετημάτων (Κανονισμού και Οδηγίας) για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Λιθουανός υπουργός Δικαιοσύνης, Γιόζας Μπαρνατόνις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Φερνάντο Λόπεθ Αγκιλάρ, καθώς και οι εισηγητές των νομοθετημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κύριοι Άλμπρεχτς, Δρούτσας και Φος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε τη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, καθώς θεωρεί ότι θα κατοχυρώσει ακόμη περισσότερο τις ατομικές ελευθερίες και την ιδιωτικότητα στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Αθανασίου εκτιμά ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της σε παγκόσμιο επίπεδο.