ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Τη Δευτέρα αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο συνήγορος του κ.Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Παγορόπουλος τόνισε ότι «η δίκη αυτή είναι πολιτική», υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις. «Και, όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκι στους "Αδελφούς Καραμαζώφ", χίλιες ενδείξεις δεν κάνουν μία απόδειξη, όπως χίλιοι λαγοί δεν κάνουν ένα άλογο», επεσήμανε ο κ. Παγορόπουλος, ο οποίος απευθύνθηκε στο δικαστήριο.

«Τι δικάζουμε σε αυτή τη δίκη; Δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή το ξέπλυμα του πολιτικού συστήματος; Φοβούμαι το δεύτερο: Ενός συστήματος που σαπίζει σαράντα ολόκληρα χρόνια στα οικονομικά σκάνδαλα» ανέφερε ο κ.Παγορόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο κ.Τσοχατζόπουλος τοποθετήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να «εξοντωθεί» πολιτικά, ενώ τόνισε πως στο συγκεκριμένο θώκο «ενόχλησε συμφέροντα. Και τον κρέμασαν στα μανταλάκια».