ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη πριν τις εκλογές Μαΐου για Μιχαλολιάκο και ΣΙΑ

Δίκη πριν τις εκλογές Μαΐου για Μιχαλολιάκο και ΣΙΑ

Με πρωτοφανείς γρήγορους ρυθμούς για την ΕΛ.ΑΣ και τη Δικαιοσύνη γίνονται οι έρευνες και προδικαστικές ανακρίσεις για τη δολοφονία Φύσσα και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, ώστε να έχουμε δίκη των κατηγορουμένων στο κακουργιοδικείο πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η εντολή Σαμαρά στον υπουργό Δικαιοσύνης είναι συγκεκριμένη: «Να τελειώνουμε γρήγορα με αυτή την υπόθεση για να μην σέρνεται για πολύ χρόνο δηλητηριάζοντας το πολιτικό σύστημα και ταλαιπωρώντας την ελληνική κοινωνία».

Φυσικά ο πολιτικός στόχος αυτής της πρωτοφανούς ταχύτητας με την οποία γίνονται οι αστυνομικές και δικαστικές έρευνες για την ποινική και όχι πολιτική δράση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της, καθώς και για την δολοφονία του Φύσσα, είναι ο αποκλεισμός της Χ.Α. με τη σημερινή της μορφή στις εκλογές του Μαΐου 2014.

Εφόσον οι Μιχαλολιάκος και ΣΙΑ καταδικαστούν για κακούργημα θα στερηθούν και των πολιτικών στους δικαιωμάτων, οπότε θα απαγορευθεί και η συμμετοχή τους στις εκλογές του Μαΐου 2014 (δημοτικές, για ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ίσως πρόωρες εθνικές).

Υπολογίζεται από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι αστυνομικές έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ( δολοφονία Φύσσα και εγκληματική δραστηριότητα ηγεσίας της Χ.Α.) θα έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος του 2013 και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί με τα νέα στοιχεία που αναμένεται να είναι και πολλά, το νέο κατηγορητήριο για Μιχαλολιάκο και ΣΙΑ και οι δύο δίκες ( για τη δολοφονία και τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης ) θα γίνουν περί το τέλος Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ένα ακόμα αυτογκόλ του Μαξίμου

Σοκ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο από την αποφυλάκιση των Χρυσαυγιτών

«Πάγωσε» το Μαξίμου με την απόφαση για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα

Βίντεο: Η έξοδος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τα δικαστήρια

«Συνεργάτης» της Χρυσής Αυγής ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.