ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάγωσε» το Μαξίμου με την απόφαση για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

«Πάγωσε» το Μαξίμου με την απόφαση για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων ότι οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα προφυλακιστούν, καθώς το κατηγορητήριο είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό.

Αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση των ανακριτών και εισαγγελέων να αφήσουν ελεύθερους, με περιοριστικούς όρους, τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά δεν κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους καθώς υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων ότι οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα προφυλακιστούν, καθώς το κατηγορητήριο είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό και υπάρχουν «δεμένα» στοιχεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένο και αρραγές. Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών. «Η διερεύνηση της υπόθεσης τόσο σε δικαστικό όσο και σε αστυνομικό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί γι' αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε», σημείωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι δε γνωρίζει ακόμη το σκεπτικό της απόφασης», αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «το ότι είναι ελεύθεροι οι τρεις βουλευτές δε σημαίνει ότι είναι και αθώοι».

Στο ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να τοποθετηθούν και παραπέμπουν στις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου.

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM τόνισε ότι «το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης», διευκρινίζοντας ότι «η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων».

Διαβάστε επίσης:

Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα

Βίντεο: Η έξοδος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τα δικαστήρια

Ολονύκτιες απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

«Συνεργάτης» της Χρυσής Αυγής ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξαφανίστηκε» το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη στο Facebook

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήξερε το όνομα προστατευόμενου μάρτυρα