ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το αξιοπερίεργο ενδιαφέρον της Χ.Α για τα συμφέροντα εφοπλιστών

Το αξιοπερίεργο ενδιαφέρον της Χ.Α για τα συμφέροντα εφοπλιστών

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζητούσαν, με ερωτήσεις τους στη Βουλή, νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές προς όφελος εφοπλιστών.

Τους δρόμους του «μαύρου χρήματος» προς τα ταμεία της Χρυσής Αυγής αναζητά η αρμόδια Αρχή για το «ξέπλυμα», η οποία στρέφεται στους ατομικούς λογαριασμούς που διατηρούν σε ελληνικές τράπεζες ηγετικά στελέχη και βουλευτές της οργάνωσης.

Η απειλή άσκησης νέων διώξεων, εκτιμά η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ίσως οδηγήσει στην αποκάλυψη κάποιων εκ των υπογείων πηγών χρηματοδότησης της οργάνωσης.

Υπό το πρίσμα αυτό, ερωτήματα έχει εγείρει η εμμονή της Χρυσής Αυγής σε εφοπλιστικά θέματα κατά τη δεκατετράμηνη παρουσία της στη Βουλή.

Χαρακτηριστική είναι η Ερώτηση που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή τον περασμένο Μάρτιο και με την οποία ζητούσε νέα προνόμια για τους εφοπλιστές.

Με την Ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών, που είχε θέμα «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών», η Χρυσή Αυγή ζητούσε να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος στις ναυτιλιακές εταιρείες για να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητάς τους. Ειδικότερα η Χρυσή Αυγή ερωτούσε «με ποιον τρόπο προτίθενται (οι δύο υπουργοί) να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες;».

Λες και είναι λίγες οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, η Χρυσή Αυγή ζητούσε το ελληνικό δημόσιο και ο ελληνικός λαός, να επιδοτήσουν περαιτέρω τους εφοπλιστές, αποπληρώνοντας ακόμα και τραπεζικά δάνεια, αν η πλοιοκτήτρια off shore κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση, γλιτώνοντάς τους από την αποπληρωμή.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο βουλευτής Παναγιώταρος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ζητούσε από ουσιαστικά νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, με αντάλλαγμα δήθεν κάποιες θέσεις εργασίας για Έλληνες, που κι αυτές όμως θα πληρώνονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο, εν είδει κινήτρων.

Επίσης, περισσότερες από δέκα είναι οι επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην πρώτη περιφέρεια του Πειραιά, Ν. Κουζήλος, σχετικά με θέματα που απασχολούν εφοπλιστές, ενώ και ο βουλευτής Γ. Γερμενής ή Καιάδας, σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις αρχές του έτους, επιτέθηκε στην κυβέρνηση «γιατί πάει να φορολογήσει τους εφοπλιστές».

Τι παραπάνω θα μπορούσαν άραγε να ζητήσουν κάποιοι εφοπλιστές, αφού φαίνεται πως είχαν βρει πιστούς υποστηρικτές στη Χρυσή Αυγή. Το «αζημίωτο» ή όχι της πίστης αυτής μένει να εξακριβωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Η σκιά της Χρυσής Αυγής πέφτει και στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Οι Έλληνες εφοπλιστές, η Χρυσή Αυγή και η τροπολογία στα «μουλωχτά»

Έλληνες εφοπλιστές: «Ξεφάντωμα» νέων παραγγελιών στην Κίνα

Οι Έλληνες στην «κατάψυξη» και το πετρέλαιο ναυτιλίας αφορολόγητο

Έλληνας εφοπλιστής κατηγορείται για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ

Επιτυχία του newsbomb.gr η απόσυρση της τροπολογίας υπέρ εφοπλιστών

Στουρνάρας και Σταϊκούρας δεν υπέγραψαν την επαίσχυντη τροπολογία

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών

Λαθρέμποροι τσιγάρων, μιζαδόροι πολιτικοί και στο βάθος εφοπλιστές

Εφοπλιστές: Προσπάθεια καθησυχασμού της ΕΕ η οικειοθελής προσφορά;