Μαριάς: Κυβέρνηση τραπεζιτών και με τη βούλα!

Μαριάς: Κυβέρνηση τραπεζιτών και με τη βούλα!

Την απουσία μέλους της κυβέρνησης από τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής καυτηρίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Σε κυβέρνηση τραπεζιτών και με την... βούλα μετατράπηκε πλέον η μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ μετά την εκκωφαντική απουσία της κυβέρνησης από τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και την αντισυνταγματική παραχώρηση του θεσμικού της ρόλου σε εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση επί της Πρότασης Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την εξυγίανση των τραπεζών, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την αντισυνταγματική και ανεύθυνη απουσία της κυβέρνησης από τη σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι ο ελληνικός λαός έχει επωμισθεί το βάρος των 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».