Χρήστος Παππάς: Είμαστε η φωνή του ελληνικού λαού!

Χρήστος Παππάς: Είμαστε η φωνή του ελληνικού λαού!

«Η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε την Χρυσή Αυγή τώρα. Στο στόχο την είχε από τον Μάιο του 2012 με εκείνο το θριαμβευτικό 7% και την είσοδό της στην Βουλή», αναφέρει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εμπρός» ο προφυλακισμένος πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

«Η αλήθεια είναι ότι ενόχλησε και ενοχλεί το τόξο της πλουτοκρατίας η αυθεντική, καθαρή, λαϊκή φωνή της Χρυσής Αυγής η οποία στην κυριολεξία αποτελεί την εθνική αντίσταση του ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που το Μαξίμου παρακολουθούσε εβδομαδιαία τις κρυφές δημοσκοπήσεις που έδιναν στην Χρυσή Αυγή κοντά στο 20% και την καθιστούσαν δεύτερο κόμμα όπως επίσης καθιστούσαν άνετη την εκλογή του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας, εφήρμοσαν το σχέδιό τους το «Plan» της ΝΔ του Σαμαρά με τίτλο «Πολιτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής». Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την μοναδική γνήσια αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη στη χώρα που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες γιατί στέκεται πέραν της Δεξιάς και της Αριστεράς και με την συνέπειά της, τον αυθεντικό και πολλές φορές μη επιτηδευμένο και ίσως και ακατέργαστο –αλλά πάντως αληθινό και ανιδιοτελή – πολιτικό της λόγο δημιουργεί πιστούς πολιτικούς μαχητές που διατηρούν μέσα στην επικοινωνιακή καταιγίδα του καθεστώτος την ελπίδα τους για μιαν νέα Ελλάδα. Όσο υπάρχουν λοιπόν Ελληνες που ελπίζουν και μάχονται, όσο υπάρχουν Χρυσαυγίτες, υπάρχει και η προοπτική και η ελπίδα για το ελληνικό Αύριο, υπάρχει η βεβαιότητα ότι η αλήθεια και ο λαός στο τέλος θα νικήσουν».

Σε ό,τι αφορά τις άρσεις ασυλίας και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς είπε: «Ήμασταν οι μοναδικοί που από τις πρώτες ημέρες αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου εισαγάγαμε νέα ήθη και προτάσεις που τις ήθελε χρόνια ο λαός. Ειδικά προτάσεις για τους λεγόμενους εθνοπατέρες. Συγκεκριμένα καταθέσαμε τόσο σχέδιο νόμου όσο και τροπολογίες για την κατάργηση των προνομίων των βουλευτών. Την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα και την μείωση των σκανδαλωδών βουλευτικών αποζημιώσεων. Σχετικά με την άρση της ασυλίας θαυμάσαμε τον τελευταίο μήνα με τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και την προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα Νίκου Μιχαλολιάκου, εμού και του Γιάννη του Λαγού, ότι δεν εφαρμόστηκε ούτε καν η γνωστή οδός της άρσεως ασυλίας για κάθε Χρυσαυγίτη βουλευτή και για κάθε «αδίκημα». Με συνταγματικό και δικαστικό πραξικόπημα, με ψευδομάρτυρες μας προφυλάκισαν. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η ανάλγητη και προδοτική εξουσία, η συγκυβέρνηση της προδοσίας και του μνημονίου, ακόμα και αν δεν υπήρχε αυτό το τυχαίο τραγικό γεγονός –«τυχαίο» και με ερωτηματικό για πολλούς- θα είχαν δημιουργήσει κάτι άλλο «τυχαίο»... Αλλά για να συμπληρώσω και για το πρώτο σας ερώτημα, και για αυτήν την περίπτωση υπάρχει ένα Plan Α. Ένα plan Α όπως είπε κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή λέγοντας ότι «δεν υπάρχει Plan Β», αναφερόμενος στην πολιτική του μνημονίου. Έτσι και στην περίπτωση αυτή, οι δόλιοι πολιτικοί απατεώνες δεν έχουν Plan Β στον πόλεμο που κήρυξαν ενάντια στην Χρυσή Αυγή, δηλαδή ενάντια σε 1-1,5 εκατομμύριο Έλληνες που επιλέγουν Χρυσή Αυγή. Πολύ ωραία. Γι' αυτούς το Plan Α για την επιβίωση της εξουσίας τους είναι η πολιτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής. Αλλά η Χρυσή Αυγή κρατάει γερά. Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η δικαστική αίθουσα. Η Χρυσή Αυγή πρωτίστως δεν είναι πρόσωπα. Είναι Ιδέα. Ποιο Plan Β έχει η συγκυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη συνεχή άνοδο του εθνικιστικού κινήματος; Την απαγόρευση της σκέψης, την φυλάκιση της ελευθερίας;».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν η θέση που έχει στο κόμμα έπαιξε ρόλο για την προφυλάκισή του, απάντησε: «Ο ίδιος ο Σαμαράς έμαθα ότι ανέφερε σε κορυφαίο πρώην Υπουργό –το γράψατε νομίζω και εσείς στην εφημερίδα σας- «Τον Παππά τον θέλω μέσα». Η άποψή μου, η εικόνα που σχημάτισα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα θίασο ανθρώπων άδειων, κενών, χωρίς κώδικα ηθικής. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή για πρόσωπα και καταστάσεις που βίωσα σε Επιτροπές, σε διαδρόμους, σε γραφεία, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, αλλά και στην Διάσκεψη των Προέδρων. Να ξέρετε όμως ότι όλα θα αποκαλυφθούν στην ώρα τους και στην δικαστική αίθουσα. Θα γελάσει κάθε πικραμένος και πολλοί θα τρέχουν να κρυφτούν. Σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά και το έργο μου στην Βουλή, το θεωρείτε ασύνδετο με την προφυλάκισή μου ότι μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήμουν ο πρώτος σε ερωτήσεις, και μάλιστα καίριες και καυστικές, καθώς και ο πρώτος σε ομιλίες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου; Νομίζω ότι αυτό κάτι πρέπει να σας λέει».

Στις κατηγορίες που δέχεται το κόμμα του. Ότι υποβίβασε το επίπεδο του κοινοβουλίου, τόνισε: «Το «υποβιβάσαμε» γιατί μιλήσαμε με τη γλώσσα της αλήθειας; Εμείς είπαμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτό για το οποίο μας έστειλε ο λαός στην Βουλή, γίναμε η φωνή του λαού. Είπαμε όσα ήθελε να πει ο άνεργος, ο μικροεπαγγελματίας, ο φοιτητής, ο εργάτης, ο ένστολος, ο νέος, ο συνταξιούχος. Πορευθήκαμε στον πολιτικό μας αγώνα με σταθερό γνώμονα την πίστη μας που ισχύει εδώ και δεκαετίες, ισχύει από την πρώτη φορά που κατεβήκαμε σε εκλογές το 1994 ότι δηλαδή θα πρέπει να κινηθούμε πολιτικά με ευπρέπεια, με καθαρό πολιτικό λόγο, με νόμιμο πολιτικό αγώνα, μέσα στα συνταγματικά πλαίσια. Έτσι λοιπόν κινηθήκαμε και εντός της Βουλής. Όταν με έπαιρναν στο γραφείο μου διάφοροι ανώνυμοι υποστηρικτές ή ψηφοφόροι και μου έλεγαν, «γιατί δεν ρίχνετε καμιά σφαλιάρα εκεί μέσα, γιατί δεν τους πλακώνετε τους άθλιους;», εγώ δεν τους χάιδευα τα αυτιά όπως θα έκανε ο κάθε Μαυρογιαλούρος και απαντούσα: «Αν νομίζεις ότι έτσι θα έρθει η αλλαγή και η νίκη, σου λέω ότι δεν γίνεται μ' αυτόν τον τρόπο πολιτικός αγώνας».

Ο Χρήστος Παππάς μάλιστα, κάνει λόγο στη συνέντευξη για προσφορά στους Έλληνες και στην Δημοκρατία, μέσω της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. «Ελπίδα (προσφέραμε), πραγματική δημοκρατία χωρίς θεατρινισμούς και υποκρισίες, και την υπόσχεση και ένα Αύριο πάνω σε γερές βάσεις. Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μια ξεκάθαρη και σταθερή προοπτική για να γίνει το όραμα πραγματικότητα, η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες, και βέβαια καθαρά χέρια. Πρέπει όλοι μαζί να το προσπαθήσουμε ως Έλληνες, ως Εθνικιστές, ως Χρυσαυγίτες. Το αξίζει η Πατρίδα μας και ο λαός μας».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το εάν μετάνιωσε για την ανάμειξή του στην πολιτική απάντησε: «Ποτέ και για τίποτα. Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, που είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, που είμαι Χρυσαυγίτης.Πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στην Αλήθεια και η Αλήθεια θα νικήσει».

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Χρήστος Παππάς, γιατί δεν κατέβασαν τους οπαδούς τους στο δρόμο, ίδιος απάντησε: «Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε εμφυλιοπολεμικό κλίμα και να ρίξουμε νερό στον μύλο των ξένων κέντρων εξουσίας που απεργάζονται και αποσκοπούν στην λεηλασία και τον διαμελισμό κυριολεκτικά της Ελλάδος. Η συγκέντρωση, νόμιμη, ειρηνική συγκέντρωση, όχι εν θερμώ που εμπεριέχει και μεγάλο κίνδυνο προβοκάτσιας, γίνεται στην ώρα της. Σας καλώ κι εσάς στην ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη το Σάββατο 26/10 στις 6μμ.».

Απαντώντας, σε ερώτημα που δέχτηκε για τις δημοσκοπήσεις και στο ερώτημα, γιατί κάποιος να ψηφίσει την Χρυσή Αυγή είπε: «Γιατί η Χρυσή Αυγή αποτελεί την μοναδική ανεξάρτητη, αυθεντική και συγκροτημένη φωνή, την μοναδική γνήσια έκφραση της πολιτικής δύναμης του Ελληνικού Λαού. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν παίρνουμε διαταγές από κανέναν, δεν συχνάζουμε σε Λέσχες Μπίλντερμπεργκ και σε σκοτεινές στοές αλληλοσυμπαράστασης, εκεί που συναντώνται οι βουλευτές των υπολοίπων (υποτίθεται αντιπάλων) των κομμάτων του πλουτοκρατικού τόξου. Δεν είμαστε γόνοι πολιτικών τζακιών, δεν προερχόμαστε από τζάκια, είμαστε η έκφραση του λαού μας, η οδός που περίμενε για δεκάδες χρόνια ώστε να εκφραστεί ο λαός μας. Έχουμε εθνικό ήθος, πίστη και όραμα. Όπως έχουμε και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να ξεφύγει η Πατρίδα μας από την επίπλαστη κρίση που μας επέβαλαν τα διεθνή κέντρα, οι τοκογλύφοι και οι εδώ υποτακτικοί τους, οι πολιτικοί δοσίλογοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε επίσης:

Τρεις επίκαιρες ερωτήσεις της Χ.Α. από τον Κορυδαλλό στη Βουλή

Νέα επιστολή Μιχαλολιάκου από τη φυλακή