ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Με κοινωνικές πολιτικές θα αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή

Μιχελάκης: Με κοινωνικές πολιτικές θα αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή

«Η συνέχιση μιας πολιτικής που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα περικοπών και νέους φόρους, δεν θα κάνει παρά να ενισχύσει τα άκρα και οι καλύτερες πολιτικές να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή δεν είναι άλλο παρά από κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές ανάπτυξης και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σταματήσουμε και να εξαφανίσουμε αυτό το μόρφωμα από την ελληνική κοινωνία», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε σημερινή συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο των εργασιών της Τέταρτης Γερμανοελληνικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο ελληνικός λαός έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια τεράστιες θυσίες, αιματηρές θυσίες, που αυτή τη στιγμή αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς και εμφανίζεται πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, για να μπορέσει η Ελλάδα να αρχίσει επιτέλους να βλέπει την έξοδο στις αγορές θα πρέπει οι επενδυτές να δουν ένα ασφαλές περιβάλλον και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα λύσει επιτέλους το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι η βασική προϋπόθεση για να υπάρξει ασφαλές επενδυτικό ενδιαφέρον και ήδη η χώρα έχει μπει ξανά στον επενδυτικό χάρτη, ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται οι πρώτες επενδύσεις.

Κατά την άποψή του, αυτό, όμως, που θα κάνει τη μεγάλη αλλαγή θα είναι η οριστική λύση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα θα μπορεί να βλέπει την έξοδο προς τις αγορές προς το τέλος του 2014 με πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Αναφερόμενος στην Ελληνογερμανική Συνέλευση ο κ. Μιχελάκης παρατηρεί ότι αυτή ξεκίνησε πολύ δειλά, με πολλή αμφισβήτηση και στην Ελλάδα και στη Γερμανία, αυτή, όμως, τη στιγμή έχει φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο, όπως λέει, ότι πάνω από 200 αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Ελλάδας και άλλοι τόσοι από τη Γερμανία βρίσκονται στη Νυρεμβέργη και συζητούν θέματα που θα βοηθήσουν την αυτοδιοίκηση, η οποία στις δύσκολες εποχές που περνά η ελληνική κοινωνία είναι το προπύργιο του πολίτη σε προνοιακά βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στη ζωή του. Είναι μια βασική ανάγκη της κοινωνίας να μπορέσει να βρει ένα καταφύγιο όπου ο πολίτης θα βρίσκει την πρόνοια δίπλα του, θα πρέπει να βρίσκει τις προνοιακές δράσεις, να τις βλέπει στη γειτονιά του και εκεί ο κ. Μιχελάκης πιστεύει να υπάρξουν πιο απτά αποτελέσματα από την ελληνογερμανική συνεργασία.

Στις συναντήσεις που είχε στη Νυρεμβέργη με το δήμαρχό της και πρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων, τον ομόλογό του της Βαυαρίας και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες από τη Γερμανία, βρήκε μεγάλη κατανόηση στα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Όπως δε τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλη αυτή η μεταφορά τεχνογνωσίας είναι προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και ο ίδιος πιστεύει πως σύντομα θα υπάρξουν επιπτώσεις θετικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων, τα προνοιακά θέματα, της αγοράς εργασίας, τα ζητήματα απομόνωσης ακραίων ναζιστικών, φασιστικών ιδεολογιών, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Διαβάστε επίσης:

Μιχελάκης:Η ρύθμιση του χρέους θα ανοίξει τον δρόμο στην ανάπτυξη!