ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης:Η ρύθμιση του χρέους θα ανοίξει τον δρόμο στην ανάπτυξη!

Μιχελάκης:Η ρύθμιση του χρέους θα ανοίξει τον δρόμο στην ανάπτυξη!

Ενόψει της 4ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης που ξεκινάει αύριο στην Νυρεμβέργη, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης συναντήθηκε με τον Βαυβαρό ομόλογο του κ. Γιοακίμ Χέρμαν.

O Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Ο κ. Γιάννης Μιχελάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά όπως και στην βούληση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος, κάτι το οποίο για πρώτη φορά, τις τελευταίες δεκαετίες, τολμά ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε στον ομόλογο του, ότι με βάση τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού που έχουν ήδη αποφέρει τα πρώτα αχνά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρξει στις αρχές του επόμενου έτους μια νέα συζήτηση στην βάση της ήδη εκπεφρασμένης δέσμευσης των εταίρων για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. «Η Ελλάδα οφείλει στις επόμενες γενιές της, τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου, ωστόσο η ρύθμιση του χρέους είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για ανάπτυξη καθώς θα είναι το βασικό όχημα για να έρθουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης

Ο Βαυαρός Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιοακίμ Χέρμαν αναφέρθηκε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζοντας το πλήρως ικανοποιητικό και σαν μια επιβεβαίωση της πολιτικής Μέρκελ. Ο κ. Γιοακίμ Χέρμαν πρόσθεσε πως η Γερμανία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και γνωρίζει πόσο μεγάλες είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού. «Η επαναφορά της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης είναι γεγονός αποφασιστικής σημασίας και η Γερμανία με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις είναι αποφασισμένη να προσφέρει οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια», κατέληξε ο Βαυαρός Υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Α. Σαμαράς: Ζητούμενο είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη!

Σαμαράς και Βενιζέλος συναντώνται ενόψει τρόικας