ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ: Θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς της οικονομίας σας

Λαβρόφ: Θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς της οικονομίας σας

Την ελπίδα οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας να μην διαταραχθούν λόγω των πολιτικών συγκυριών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ομιλία του στο ελληνορωσικό Συμπόσιο.

Ο κ. Λαβρόφ κήρυξε, μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, την έναρξη του συνεδρίου «ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας».

«Ελλάδα και Ρωσία είναι σταθεροί εταίροι και φίλοι. Και οι δύο υποστηρίζουν την ισχύ και το σεβασμό αρχών δικαίου και στην επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου. Ο διάλογος και η συνεργασία μας σε τομείς της οικονομίας και του εμπορίου προχωρούν καλά και θα επεκταθούν περισσότερο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Λίγο πριν από την ομιλία του στην ημερίδα για τις ελληνορωσικές σχέσεις ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος του δώρισε πίνακα που αναπαριστά τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην ημερίδα βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αλλά και ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Γιακούνιν.

Ο ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι ο διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει πολύ καλά στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, προσθέτοντας ότι η ρωσική πλευρά θέλει να τον επεκτείνει και σε άλλους τομείς, κάνοντας ενδεχομένως έμμεση αναφορά στην ενέργεια.

Αυτή την ώρα συναντάται με τον πρωθυπουργό, στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στις 5 το ο κ. Λαβρόφ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο κτίριο της Ρωσικής πρεσβείας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, ενώ θα υπάρξουν και συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα ο Λαβρόφ για ενεργειακά και αποκρατικοποιήσεις