ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησαν από τη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αποχώρησαν από τη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Προκλητικοί εμφανίστηκαν στη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια, Στ. Μπούκουρας, Ηλ. Κασιδιάρης και Ηλ. Παναγιώταρος κατά την ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας τους.

Η Ελ. Ζαρούλια που κατηγορείται για την σφαίρα που επιχείρησε να περάσει στα προσωπικά είδη του συζύγου της όταν εκείνος κρατείτο στην Αντιτρομοκρατική, υπήρξε ιδιαίτερα εριστική, κατηγορώντας τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ότι είναι οι χειρότεροι τύραννοι στην ιστορία της χώρας.

Να περάσει στην αντεπίθεση επιχείρησε ο Ηλ. Κασιδιάρης που μαζί με τον Ηλ. Παναγιώταρο κατηγορούνται για τα επεισόδια στο Μελιγαλά. Έθεσε και ο ίδιος θέμα νομιμότητας της διαδικασίας και της ψηφοφορίας, καθώς δεν διαβάζονται –όπως είπε- τα ονόματα των τριών προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως όποιος τους διέγραψε έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάλυσης του πολιτεύματος. Είπε ότι στον Μελιγαλά ότι δεν άσκησε βία και χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός να κατηγορείται επειδή άσκησε κριτική στον Ευ. Βενιζέλο.

Την δική του εκδοχή για τα γεγονότα στην Κόρινθο επιχείρησε να δώσει ο Στ. Μπούκουρας που κατηγορείται για απειλή και εξύβριση του δημάρχου, υποστηρίζοντας ότι εκείνος είναι που εξυβρίζει το σύστημα. Ζήτησε μάλιστα, να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του δημάρχου και των στενών συγγενικών του προσώπων για αιφνίδια αύξηση των εισοδημάτων τους.

Ο αντιπρόεδρος Χρ. Μαρκογιαννάκης πάντως, απαντώντας στον Ηλ. Κασιδιάρη είπε ότι γίνεται κανονικά η εκφώνηση των ονομάτων των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού και πως σε ότι αφορά στη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία έγινε κατά την δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου.