ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατσόπουλος: Εσκεμμένα η ΝΔ παραποίησε τις δηλώσεις μου

Τατσόπουλος: Εσκεμμένα η ΝΔ παραποίησε τις δηλώσεις μου

Διευκρινίσεις έδωσε για τις χθεσινές δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ανέφερε πως χθες βράδυ στις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είχε κάνει λόγο για την ύπαρξη, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, «περιθωριακών απόψεων ανθρώπων που μπορεί να συμφωνούν με τις ιδέες -και όχι με τις πράξεις- των τρομοκρατών». Συμπλήρωσε πως στην αρχική δήλωσή του είχε τονίσει πως τέτοιου είδους περιθωριακές απόψεις υπάρχουν και μέσα στη ΝΔ, ονοματίζοντας το ΔΙΚΤΥΟ 21, τον κ. Κρανιδιώτη και τον κ. Λαζαρίδη, για τους οποίους εκτιμά πως πρεσβεύουν ακροδεξιές απόψεις.

lazaridis18917312133

Συνεχίζοντας τις διευκρινίσεις επί της αρχικής του δήλωσης ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε πως η «μονταζιέρα» εσκεμμένα παραποίησε τα λεγόμενά του για να συνδέσει, με λαϊκίστικο τρόπο, τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. «Η μονταζιέρα άναψε φωτιές, είναι πυρομανής. Υπάρχουν πολλές παραποιήσεις και λασπολογίες στην υπόθεση. Η ΝΔ προσπαθεί να περάσει ως αλήθεια μερικά που δεν ισχύουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος και συνέχισε:

«Η ΝΔ εδώ κι έναν χρόνο, από τότε που βλέπει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αύριο κυβέρνηση, προσπαθεί να περάσει την ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία. Ε, λοιπόν δεν έχει την παραμικρή σχέση. Σχέση με την τρομοκρατία είχαν ή έχουν σε άλλες χώρες τα στρατιωτικά τμήματα κάποιων πολιτικών κομμάτων όπως η ΕΤΑ, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες κτλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να φτιάξει στρατιωτικά τμήματα».

17n

Προσέθεσε πως αμέσως μετά τη δίκη της 17Ν και μέχρι σήμερα, μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης έχει συμπάθεια αν όχι για τη 17Ν, τουλάχιστον για την αυτοδικία. Και διευκρίνισε: «Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μερίδα πιο “εκλεπτυσμένων” συμπαθούντων, αυτών που χαρακτηρίζουν τους τρομοκράτες ως “πολιτικούς κρατούμενους”. Εγώ ξέρω ότι πολιτικός κρατούμενος είναι αυτός που καταδικάστηκε για τις ιδέες του, για τα “πιστεύω” του. Αυτοί δεν μπήκαν φυλακή για τις ιδέες τους, αλλά για τις δολοφονίες που διέπραξαν. Το να σκοτώσουν 23 ανθρώπους στον δρόμο πισώπλατα, σε αυτό δεν βρίσκω τίποτε ηρωικό και επαναστατικό, καμία πολιτική πράξη. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή επειδή δολοφόνησαν...». Και επέμεινε: «Όσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μιλάνε για πολιτικούς κρατούμενους είναι φωνές στο περιθώριο, γραφικές και απομονωμένες, ιδίως μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΡΟΖΑ για παράδειγμα, είναι μια συνιστώσα του κόμματος αλλά εν τέλει δεν έχει καμία σημασία. Πλέον μάλιστα έχει αυτοδιαλυθεί. Το να υπάρχουν ένας-δύο άνθρωποι που εκφράζουν απόψεις περιθωριακές, δεν σημαίνει πως αυτομάτως έχουν γίνει κεντρική γραμμή, κεντρική σημασία, για την πολιτική γραμμή του κόμματος».

Διαβάστε επίσης:

Π. Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία

Στα «χαρακώματα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία με ανταλλαγή «πυρών»

Ο Πέτρος Τατσόπουλος... και οι αναλύσεις του