ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «χαρακώματα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία με ανταλλαγή «πυρών»

Στα «χαρακώματα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία με ανταλλαγή «πυρών»

«Πόλεμος» δηλώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της τρομοκρατίας και ανήμερα της τελετής ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τατσόπουλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, επιβεβαίωσε το κυβερνών κόμμα, λέγοντας επί λέξει: «Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (17Ν)». Η ΝΔ τονίζει ότι μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή του, ο κ. Τσίπρας αν δεν διαγράψει απόψε κιόλας τους κατά ομολογία Τατσόπουλου «συμπαθούντες» των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους.

newego LARGE t 1101 54219653

Η απάντηση Τατσόπουλου

Με ειρωνικό ύφος επέλεξε να απαντήσει ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος μέσω του περιβάλλοντος του: «Κατανοώ την πρεμούρα της Νέας Δημοκρατίας να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία -όπως και με τους παγετώνες, εικάζω ή με την τρύπα του όζοντος- κόβοντας και ράβοντας, εν προκειμένω, μια δήλωσή μου για περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για ανάλογα περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία (αλλά τις δεύτερες, στο μοντάζ της Συγγρού, τις έφαγε το σκοτάδι). Ας μην κουράζονται. Συνηθισμένα τα βουνά από τις... λάσπες».

Προηγουμένως με μια σκληρή ανακοίνωση η Συγγρού επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή η οποία φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, άρθρο του Αντόνιο Νέγκρι για την Ευρώπη, τις Ευρωεκλογές και την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, στην ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να «ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη «συνιστώσα της τρομοκρατίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, απάντησε στους ίδιους υψηλούς τόνους λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εκεί που εξαντλείται και τελειώνει η σοβαρότητα, αρχίζει ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για μία ανακοίνωση η οποία ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής σοβαρότητας. Αφού βγάζει, αυτή η ανακοίνωση, σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ φιλο-τρομοκράτη, υπερασπιστή της τρομοκρατίας, πηγαίνει στη γειτονική Ιταλία και περίπου εισηγείται να ξαναβάλουν στη φυλακή τον Τόνι Νέγκρι».

01ca8dfc8ac25153b3fd6b6212be0027 XL

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη για την δημοκρατία η πολιτική της κυβέρνησης

Οξύτατη επίθεση για την πολιτική της κυβέρνησης που περιλαμβάνει και κριτική για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την αντιπαράθεση για την τρομοκρατία.

«Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους πολίτες της, η σημερινή κυβέρνηση είναι απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία» αναφέρει ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Όμηρος ακροδεξιών κέντρων εντός της ΝΔ, που έχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία των 2 άκρων, η κυβέρνηση κατρακυλά και στα τελευταία σκαλοπάτια σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε. Επιμένουμε στον πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα και αντιπαράθεση επί αυτών και δεν σκιαμαχούμε στο πεδίο της λάσπης και της συκοφαντίας, που είναι το μόνο πεδίο στο οποίο διαπρέπουν η ΝΔ και η κυβέρνηση». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίσης λόγο για «παραληρήματα της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» που «προσβάλλουν τον κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί επίσης το κυβερνών κόμμα, ότι «είναι τέτοια η αδυναμία του να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και να προβάλει μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, που επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, για να εκφράσει με χυδαιότητα και γελοιότητες τον πανικό της εξαιτίας της απομόνωσής της από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Ως προς την αντιπαράθεση που εξελίχθηκε το τελευταίο 24ωρο μέσω ανακοινώσεων ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «φτάνει στο σημείο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του σε δίκες, αλλά και στην εφημερίδα «Αυγή»» και προσθέτει: «Οι απόψεις που εκφράζει βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, μη σεβόμενη στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη δημοσιογραφική ενημέρωση, σκοπίμως συγχέοντας, στην περίπτωση της Αυγής, την ειδησεογραφία με τη διατύπωση πολιτικών απόψεων. Την ίδια στιγμή, δηλώνει την παντελή της άγνοια για την παγκόσμια διανόηση, όταν αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο τον Αντόνιο Νέγκρι, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σύγχρονους πολιτικούς φιλοσόφους». Αυτά μπορεί να είναι ψιλά γράμματα για τη ΝΔ, αλλά σίγουρα δεν τιμούν την ίδια τη χώρα, όταν αυτό το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση, σημειώνει στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Anna-Asimakopoulou

Ασημακοπούλου: Να διαγράψει ο κ. Τσίπρας όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν

Είχε προηγηθεί η και άλλη ανακοίνωση της Συγγρού μέσω της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Ασημακοπούλου:

Καλούμε τον κ. Τσίπρα, αντί για τις αμήχανες απαντήσεις, άμεσα:

• να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν

• να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούν «πολιτικούς κρατούμενους» τους δολοφόνους της 17Ν

• να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την «απελευθέρωση» Κουφοντίνα και Γιωτόπουλου

• να ξηλώσει το διευθυντικό επιτελείο της «Αυγής» που επιμόνως χαρακτηρίζει ως «πολιτικούς κρατούμενους» τους Κουφοντίνα και Γιωτόπουλο, ζητώντας την «προσωρινή έξοδό» τους από τη φυλακή

• να αποκηρύξει τη στήριξη του Antonio Negri που έχει καταδικαστεί από την Ιταλική δικαιοσύνη για υποκίνηση ένοπλης βίας», τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Να διαγράψει ο Τσίπρας τους συμπαθούντες τρομοκρατικών ιδεών

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη για την δημοκρατία η πολιτική της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ γελοιοποιεί τη χώρα στην Ευρώπη

ΝΔ: Γνωστές οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία