ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκινά την ευρωπαϊκή του περιοδεία

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκινά την ευρωπαϊκή του περιοδεία

-Στην Ολλανδία το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

-Ποιες άλλες χώρες έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί

Την ευρωπαϊκή του εκστρατεία ως επικεφαλής της Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ξεκινά ο Αλ. Τσίπρας με σειρά περιοδειών.

Η αρχή γίνεται αύριο, 18 Ιανουαρίου, με τον τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ταξιδεύει στην Ολλανδία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση-συζήτηση, που διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας στο Amersfoort και θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.

Οργώνει την Ευρώπη

Ο κ. Τσίπρας έχει σχεδιάσει μία σειρά ταξιδιών σε ευρωπαϊκές χώρες όπου θα αναπτύξει όχι μόνο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στις 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα το ντιμπέιτ με τους άλλους υποψήφιους, με τον κ. Τσίπρα να ζητά και μία τουλάχιστον απευθείας αντιπαράθεση με τους συνυποψηφίους του, ενώ θα πυκνώσει και τις επαφές του στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την άρνηση του να δώσει το “παρών” στις εκδηλώσεις για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα. Η επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παρευρεθεί σχολιάστηκε αρνητικά σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν ξανά να αναρωτιούνται για την ευρωπαϊκή προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ολλανδία ο Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση των Σοσιαλιστών

Τσίπρας: Είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τα συντηρητικά κόμματα

Πανικός στη Συγγρού από τις δημοσκοπήσεις

Αποσταθεροποιείται το σύστημα…