ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός στη Συγγρού από τις δημοσκοπήσεις

Πανικός στη Συγγρού από τις δημοσκοπήσεις

Ο βραχνάς της «μεγαλοπρεπούς ήττας» στις επικείμενες εκλογές δημιουργεί κλίμα εσωστρέφειας στα στελέχη της ΝΔ – Ποιοι υπόσχονται στον Πρωθυπουργό ότι το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί

Κλίμα ηττοπάθειας επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες στο στρατόπεδο της ΝΔ αφού όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές, δείχνουν σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και την ψαλίδα με την ΝΔ να ανοίγει αργά, αλλά σταθερά.

Από την άλλη μεριά οι πολιτικές ενέσεις αισιοδοξίας που επιχειρεί να κάνει ο Σαμαράς στα στελέχη του κόμματος μέσω των ομιλιών του στο Στρασβούργο δεν φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα. Οι φιλότιμες προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά και η ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αρκετή δόση αισιοδοξίας, ενώ έστειλε μήνυμα ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Βλέποντας ότι πολλά στελέχη του με τις μνημονιακές επιλογές τους σε κυβερνητικό επίπεδο έχουν γίνει ιδιαιτέρως «μισητά» στην ελληνική κοινωνία αποφάσισε να πάρει επάνω του όλο το πολιτικό κόστος και για τον λόγο αυτό επιχειρεί να φανεί τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό και στους κύκλους των πιστωτών ότι είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και ότι έχει σχεδιασμό με πλάνο τετραετίας για την ανάκαμψη.

Πάνω σε αυτόν τον καμβά επανέλαβε ότι προσωπικά θα ήθελε να γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές το 2016, αλλά όπως είπε δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποιος δεν θα εκμεταλλευθεί την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2015, για να τις προκαλέσει.

ADONIS



«Όποιος πράξει κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει να επωμιστεί και το πολιτικό κόστος» τόνισε, δείχνοντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο εάν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.

Όπως εκτιμούν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές, ακόμα και αυτή η έμμεση αναφορά του κ. Σαμαρά από τις Βρυξέλλες για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ – επικοινωνιακά - μάλλον κακό κάνει στην κυβέρνηση της ΝΔ αφού αποδεικνύει το κλίμα φόβου που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για τις επικείμενες ευρωεκλογές. «Μακάρι να λειτουργούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως εγώ όταν ήμουν αντιπολίτευση» είπε ο Σαμαράς βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον Τσίπρα σε μια ευρωπαϊκή ομιλία του.

Ο κ. Σαμαράς από το Ζάππειο, αλλά και από το Στρασβούργο επανέφερε το δίλημμα «ναι ή όχι στην Ευρώπη», αν και είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αυτές οι εκλογές δεν πρόκειται να κριθούν με διλημματικού χαρακτήρα διακυβεύματα όπως έγινε στο παρελθόν.

Αυτές οι εκλογές θα κριθούν με βάση την δυνατότητα επιβίωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας. «Ψηφίζω με βάση αυτόν που θα σεβαστεί το δικαίωμά μου στην αξιοπρεπή διαβίωση» είναι το κριτήριο που θα «οπλίσει» το χέρι του μέσου έλληνα ψηφοφόρου μέσα στο παραβάν.

Τα υπόλοιπα περί «ενωμένης Ευρώπης» φαντάζουν στον ελληνικό λαό ως ευχολόγια που ανήκουν στη σφαίρα του φαντασιακού.

Στην πορεία όμως προς τις ευρωεκλογές, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και κυρίως να μεταβληθεί και η στάση, τμήματος του εκλογικού σώματος έναντι της ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός είναι πλήρως ενήμερος των στοιχείων που προκύπτουν από τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις και ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, αναλύονται τα νέα δεδομένα και συζητούν για τα αδύναμα σημεία της κυβέρνησης.

MAKSIMOU



Το newsbomb.gr εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είχε δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των «μυστικών» δημοσκοπήσεων γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη δυσφορία ανθρώπων που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Δυστυχώς για αυτούς, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την αλήθεια των ρεπορτάζ του newsbomb.gr. Μια χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού τον διαβεβαιώνουν ότι η μάχη των ευρωεκλογών δεν έχει χαθεί ακόμα και ότι υπάρχουν τα περιθώρια, αλλά και ο πολιτικός χρόνος, για να αλλάξει η κυβέρνηση το εις βάρος της κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία.

Αν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν κατά νου ότι πλησιάζοντας προς τις ευρωεκλογές θα μπορέσουν – λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος- να προχωρήσουν σε ψευτο-επιδοματικού χαρακτήρα πολιτικές προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για να αναστρέψουν το κλίμα, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Ο λαός, δυστυχώς για αυτούς είναι πλέον υποψιασμένος και δεν «τσιμπάει» σε παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές. Δεν έχει ανάγκη από ψίχουλα. Αυτό ας το καταλάβουν καλά οι κυβερνώντες. Ας πάψουν να αντιμετωπίζουν τους πολίτες αυτής της χώρας ως επαίτες.

Ας ρωτήσουν καλύτερα τους βουλευτές τους που «τα ακούν» στις καθημερινές επαφές τους με τον κόσμο, όσοι μπορούν ακόμα να παραβρεθούν σε κοινωνικές εστιάσεις και εκδηλώσεις και όσοι έχουν καθαρό πρόσωπο προκειμένου να συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Αποσταθεροποιείται το σύστημα…

Το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα της προεδρίας

ΝΔ: Γαλάζιος συνωστισμός για μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο!

Όλα για όλα τα παίζει ο Σαμαράς