ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατζαφέρης: Τα ποσοστά σας είναι πιο χαμηλά από το ΦΠΑ 23%

Καρατζαφέρης: Τα ποσοστά σας είναι πιο χαμηλά από το ΦΠΑ 23%
Για «νεκρό διπολισμό», έκανε λόγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης...

Για «νεκρό διπολισμό», έκανε λόγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πως δεν μπορούν να πείσουν κανέναν και αυτό, όπως είπε, φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις «όπου τα ποσοστά σας δεν φθάνουν ούτε το ΦΠΑ 23%».

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να ζητήσει από τους «μεγαλοκαρχαρίες» των πολυεθνικών να ρίξουν τις τιμές στα επίπεδα που τις έχουν και στη χώρα τους

Τη διαβεβαίωση ότι παρά τις συνθήκες ύφεσης η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ξεκάθαρα τα δίκαια της χώρας, επενδύοντας στις σχέσεις καλής γειτονίας στο Αιγαίο και όχι στην αναπαραγωγή της έντασης, έδωσε από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Απαντώντας στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ, περί «τουρκικής προσπάθειας de facto αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο», και με αφορμή και το πρόσφατο επεισόδιο με το ιταλικό πλοίο Explora, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πλευρά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την Άγκυρα, χωρίς όπως είπε να θίγεται η εθνική μας κυριαρχία, ενώ αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο.

Βασική θέση στρατηγικής, όπως είπε, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ακόμη και μέσω της Χάγης, εφόσον δεν προκύψει λύση από τις διμερείς επαφές.

Καρατζαφέρης: Θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, για οικονομία

«Στο πλαίσιο της οικονομίας φοβούμαι ότι θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ενώ στην παρατήρηση του ότι «η χώρα βουλιάζει και πως ό,τι και να λέει ο Πρωθυπουργός αυτό φαίνεται και στα εθνικά μας θέματα, όπου οι Τούρκοι κάνουν ό,τι θέλουν και στον αέρα και στη θάλασσα», ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι διελεύσεις τουρκικών πλοίων στα ελληνικά ύδατα, κάτι που όπως είπε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αβλαβές. Διευκρίνισε πάντως ότι οι παραβιάσεις αυτές του διεθνούς δικαίου αντιμετωπίζονται άμεσα από το πολεμικό ναυτικό και το λιμενικό σώμα, ενώ καθίστανται και αντικείμενο διπλωματικών διαβημάτων προς την τουρκική πλευρά. Το θέμα αυτό πρόσθεσε, το έχει θέσει επανειλημμένα προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Ανάλογη είναι και η στάση μας προς τα πλοία με σημαίες τρίτης χώρας, ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι το ίδιο συνέβη και με το ερευνητικό πλοίο Explora.