ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Δεν θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ

Δραγασάκης: Δεν θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ

Δεν είναι επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ, αλλά δεν θα δεχτούμε εκβιασμό» τονίζει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης.

«Αν μας πει κάποιος, ή την ζωή σας ως κοινωνία, ή το ευρώ, αν τεθούν τέτοιες διλημματικές καταστάσεις -αν και δεν πιστεύουμε ότι θα τεθούν έτσι- θα αφορούν και το μέλλον και του ίδιου του ευρώ και της ίδιας της Ευρώπης. Κάθε απειλή προς την Ελλάδα θα είναι μια απειλή και για τους άλλους λαούς» σημειώνει ο κ. Δραγασάκης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει:

«Το πρώτο μέλημα είναι ο άνθρωπος και η αξιοπρέπεια. Τα πάντα πρέπει να τεθούν σε μία νέα βάση. Αν δεν το πετύχουμε αυτό, ή αν δεν το επιχειρούσαμε αυτό και αρχίζαμε απλώς ως μία συνέχεια για να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε, για να δούμε τι να βελτιώσουμε, η αποτυχία θα ήταν σίγουρη. Αυτή είναι η αφετηρία μας, πάμε με όρους Δημοκρατίας, με όρους λαϊκής κυριαρχίας, με όρους ταξικών, αλλά και ευρύτερων κοινωνικών και εθνικών συμφερόντων».

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η εξίσωση επιβίωσης», για την οποία θα παλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, είναι «διαγραφή χρέους, ρήτρα ανάπτυξης, χρηματοδότηση και αναπτυξιακή ώθηση» και προσθέτει: «Η κοινωνία είναι υπερώριμη να ακούσει και σκληρά μέτρα ενάντια σ” αυτούς που ληστεύουν το δημόσιο χρήμα … Αν βρούμε αντιστάσεις, που θα βρούμε, αυτό που κάνει ο αδύνατος είναι να προσπαθεί να γίνει ισχυρός ενώνοντας τις δυνάμεις του με άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Από τα αρχαία χρόνια αυτός είναι ο κανόνας».

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει μάλιστα ότι «από εκεί και πέρα υπάρχουν και λεπτομέρειες και ειδικότερα θέματα, έχουμε και το κατοχικό δάνειο να συζητήσουμε με τους Γερμανούς, υπάρχουν και άλλου είδους θέματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε».