ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: «Μαύρο»... δαγκωτό για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: «Μαύρο»... δαγκωτό για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Αρνητική ψήφος σε υψηλά ποσοστά και για τον ΣΥΡΙΖΑ – Απίστευτο ποσοστό για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κρατούν δυνάμεις ΚΚΕ, Δημοκρατική Αριστερά και Χρυσή Αυγή.

Την ώρα που φουντώνει η αμφισβήτηση των Ελλήνων πολιτών προς τα αποτελέσματα διαφόρων δημοσκοπήσεων, το πρώτο διαδικτυακό δημοψήφισμα που πραγματοποίησε το newsbomb.gr ταράζει τα... νερά της πολιτικής σκηνής της χώρας, με ένα αποτέλεσμα που θα συζητηθεί.

Βλέπετε, σε πείσμα εκείνων που επιδιώκουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι όλα είναι... ωραία και ανθηρά, οι 65.733 αναγνώστες του newsbomb.gr που έλαβαν μέρος στo δημοψήφισμα, είπαν το δικό τους βροντερό «ΟΧΙ», αφού και το ερώτημα, για πρώτη φορά ήταν αντίθετο σε σχέση με εκείνα που εμφανίζουν οι παραδοσιακές δημοσκοπήσεις.

Διότι αυτό που ζητήσαμε από εσάς ήταν η αρνητική ψήφος, για το κόμμα που δεν θα ψηφίζατε αν σήμερα διεξάγονταν στην Ελλάδα εθνικές εκλογές... «Αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, ποιο από τα κόμματα που είναι στην παρούσα Βουλή, ΔΕΝ θα ψηφίζατε;».

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι χρήστες του internet έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ως προς τα ποσοτικά, όσο και προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για τα ίδια τα κόμματα. Οφείλουμε, βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι δεν πρόκειται για μια κλασική δημοσκόπηση με τα επιστημονικά στάνταρτ που εφαρμόζουν οι εταιρίες που διενεργούν γκάλοπ, αλλά για ένα διαδικτυακό δημοψήφισμα που προέρχεται από μια μεγάλη βάση ψηφισάντων (65.733 πολίτες) και σαφώς αποτυπώνει ξεκάθαρα μια τάση που υπάρχει στη δεδομένη χρονική στιγμή.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και ένα ποσοστό 1,24% (813) που δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά στην συγκεκριμένη ερώτηση.

Τα ευρήματα του δημοψηφίσματος του newsbomb.gr σε δείγμα 65.733 ψήφων ανατρέπουν τα δεδομένα και δείχνουν πολλές εκπλήξεις οι οποίες θα έρθουν στο προσκήνιο αν και εφόσον γίνουν βουλευτικές εκλογές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28.46% (18707)
ΣΥΡΙΖΑ 17.52% (11514)
ΠΑΣΟΚ 23.54% (15474)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 0.69% (453)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 11.71% (7697)
ΔΗΜΑΡ 5.82% (3824)
ΚΚΕ 11.03% (7251)
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 1.24% (813)
Σύνολο 65.733 Ψήφοι

dimoskopisi mesa

Ψήφος... διαμαρτυρίας για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Όπως είναι εμφανές στο τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του newsbomb.gr, στην κορυφή της αρνητικής ψήφου βρίσκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Περίπου 1 στους 3 δεν θα ψήφιζε το κόμμα της ΝΔ σε ποσοστό 28,46% (18.707 αρνητικές ψήφοι), ενώ σε εξίσου υψηλά ποσοστά αρνητικής ψήφου κυμαίνεται και το ΠΑΣΟΚ 23,54% (15.474).

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά της αρνητικής ψήφου είναι σε ανησυχητικό βαθμό, για την Κουμουνδούρου, υψηλά, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακτά την τρίτη θέση 17,52% (11514 αρνητικές ψήφοι).

Ακολουθούν κατά σειρά η Χρυσή Αυγή με 11,71% και 7697 αρνητικές ψήφους και το ΚΚΕ με 11,03% (7251 αρνητικές ψήφοι)

Σαρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Η δυναμική που διατηρεί το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο διαδίκτυο είναι δεδομένη, όμως το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του newsbomb.gr αποτελεί τη μέγιστη των εκπλήξεων. Και αυτό γιατί 453 άτομα σε σύνολο 65.733 (ποσοστό 0.69%) απάντησαν πως δεν θα ψήφιζαν σε περίπτωση διεξαγωγής εθνικών εκλογών το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Χαμηλά ποσοστά σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα, 5,82% (3824 αρνητικές ψήφοι) καταγράφει και η ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

Ήδη το αποτέλεσμα του διαδικτυακού δημοψηφίσματος του newsbomb.gr προκαλεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων στα κομματικά επιτελεία με ποικίλες αντιδράσεις.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Δημοκρατική Αριστερά προφανώς τα ευρήματα δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία και βεβαιότητα για συσπείρωση των δυνάμεών τους σε απόλυτο –σχεδόν- βαθμό, ενώ για τα λεγόμενα «αστικά κόμματα» υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός που αγγίζει και τα όρια του εκνευρισμού και της εσωστρέφειας.

Σε κάθε περίπτωση οι αντιδράσεις όλων των κομμάτων επί του αποτελέσματος έχουν ήδη καταγραφεί από το newsbomb.gr και θα δημοσιοποιηθούν εντός των επομένων ωρών, μέσω σχολίων κορυφαίων στελεχών τους.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής με 2,5 μονάδες

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτικές και Ευρωεκλογές

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 1,4% για τις ευρωεκλογές

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,5%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ «στήθος με στήθος»

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Πέντε μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Οριακή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση