ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νταλάρα: «Το ΔΝΤ να κουρέψει και τα δικά του δάνεια προς την Ελλάδα!»

Νταλάρα: «Το ΔΝΤ να κουρέψει και τα δικά του δάνεια προς την Ελλάδα!»

Αποκλειστική δήλωση του Τσάρλς Νταλάρα στο NEWSBOMB. Να πληρώσει και το ΔΝΤ σε ενδεχόμενο περεταίρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζητά ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου αποκαλύπτει τον ύποπτο ρόλο του ΔΝΤ.

Ο Τσάρλς Νταλάρα ήταν ο άνθρωπος κλειδί πίσω από την αναδιάρθρωση χρέους των ιδιωτών πιστωτών προς την χώρα μας τα έτη 2011-2012. Σήμερα, με αποκλειστικές δηλώσεις του στο NEWSBOMB αφήνει σαφέστατες αιχμές για τον ρόλο του ΔΝΤ την εποχή των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και κάνει μία πρόταση που θα ταράξει τα νερά!

Μεταξύ άλλων ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου ρίχνει στο τραπέζι την πρόταση και το ΔΝΤ να κουρέψει τα δικά του δικά του δάνεια, προκειμένου να υποστεί και αυτό τις αναλογούμενες ζημίες και να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.

Η δήλωση Νταλάρα έρχεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου στο παρασκήνιο διεξάγεται ένας υπόγειος πόλεμος μεταξύ των δανειστών για το ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» σε μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

νταλάρα1

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα κάνει λόγο για «κάποιους που πίεζαν την Ελλάδα να προχωρήσει σε μονομερή ρήξη με εμάς τους ιδιώτες πιστωτές και να μην επιδιώξει μία συμβιβαστική λύση, η οποία υπήρξε τελικά, αλλά μετά από πολύμηνες επίπονες διαπραγματεύσεις». Κύκλοι του περιβάλλοντος του Νταλάρα άφηναν προσφάτως να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ ήταν αυτό που πίεζε τότε την ελληνική πλευρά να προβεί σε ρήξη και μία μονομερή συμφωνία γύρω από την υπόθεση της αναδιάρθρωσης.

Σήμερα όμως ο Νταλάρα ρίχνει και μία νέα πρόταση στο τραπέζι που θα αναζωπυρώσει την συζήτηση γύρω από το νέο κούρεμα χρέους, και σίγουρα φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το ΔΝΤ.

«Αφού το ΔΝΤ ζητάει κούρεμα των δανείων που έχουν οι Ευρωπαίοι προς την Ελλάδα, οφείλει να κάνει και αυτό το ίδιο, και να υποστεί ζημίες και στα δικά του δάνεια που έχει χορηγήσει για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας», δηλώνει ο κ. Νταλάρα.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Νταλάρα μέσω NEWSBOMB αποτελεί απτή αποτύπωση των διαξιφισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, ακόμα και σήμερα, πίσω από την πλάτη της Ελλάδας γύρω από το ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα πληρώσει το «μάρμαρο» των ζημιών που είναι αναγκαίες ώστε το ελληνικό δημόσιο χρέος να καταστεί και πάλι βιώσιμο. Μία συζήτηση, που τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι Ευρωπαίοι δείχνουν να μην θέλουν να αγγίζουν, αλλά το ΔΝΤ επιμένει να την «σκαλίζει επαναφέροντάς την τακτικά, από την πίσω πόρτα, στο τραπέζι της συζήτησης.

lagard1

Το NEWSBOMB ζήτησε ένα σχόλιο από την πλευρά του ΔΝΤ για τις δηλώσεις Νταλάρα, αλλά οι αξιωματούχοι του Ταμείου αρνούνται να τις σχολιάσουν. Πάντως όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν όλο και περισσότεροι να συμμερίζονται την άποψη ότι και το ΔΝΤ πρέπει να υποστεί ζημίες στα δικά του δάνεια προς την Ελλάδα, αντί να υποδεικνύει απλά στους Ευρωπαίους το ύψος των δικών τους ζημιών που πρέπει να αποδεχτούν στον βωμό της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Πάντως κρατείστε την δήλωση Νταλάρα καθώς εκτιμούμε ότι θα είναι ο προάγγελος της νέας σύρραξης που θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο μεταξύ Ευρωπαίων- ΔΝΤ με τους πρώτους να καλούν ανοιχτά το δεύτερο να κουρέψει και τα δικά του δάνεια προς την χώρα μας. Και τότε βεβαίως θα ζήσουμε καταστάσεις που ούτε καν μπορούμε σήμερα να φανταστούμε...

Διαβάστε επίσης:

Νταλάρα: «Υπάρχει ευκαιρία για την Ελλάδα»

Συνάντηση Σαμαρά με τον επικεφαλής IIF Τσαρλς Νταλάρα

O ύποπτος ρόλος του ΔΝΤ - «Επικίνδυνα» παιχνίδια με τις τράπεζες

Πόλεμος ΔΝΤ- ΕΕ – Παιχνίδια ισχυρών στις πλάτες της Ελλάδας