ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόλεμος ΔΝΤ- ΕΕ – Παιχνίδια ισχυρών στις πλάτες της Ελλάδας

Πόλεμος ΔΝΤ- ΕΕ – Παιχνίδια ισχυρών στις πλάτες της Ελλάδας

Περιθώρια διαπραγμάτευσης βλέπει η κυβέρνηση - Σχέδια απαγκίστρωσης από το μνημόνιο συζητιούνται στην Ε.Ε

Κύμα αμφισβήτησης της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής δημιουργεί η ομολογία αποτυχίας του ΔΝΤ για το μνημόνιο στην Ελλάδα.

Η έκθεση της Ουάσιγκτον δυσχεραίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει το τρέχον δεύτερο μνημόνιο. Μάλιστα ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματισμένος με αυτή την εξέλιξη, όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο Στουρνάρας, «σήμερα η χώρα έχει σωθεί επομένως έχουμε την δύναμη να διαπραγματευτούμε μετά το λάθος του ΔΝΤ» ενώ τονίζει πως «η έκθεση του Τόμσεν αποτελεί ταφόπλακα για το ΠΑΣΟΚ».

Κρίσιμο Eurogroup – Ανησυχεί η Ευρώπη

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους οι εξελίξεις ενισχύουν την δύναμη της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως θα δημιουργηθεί ντόμινο αμφισβήτησης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα ισχυροποιηθεί το «μέτωπο» του Νότου.

Σχέδιο εξόδου

Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο αρχίζουν να επεξεργάζονται σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο των χωρών της ευρωζώνης (αρχικά Πορτογαλία και μετά Ελλάδα).

Αβέβαιο παραμένει και το μέλλον της Κύπρου.

Όλα αυτά τα ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου.