ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κυριακή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Την Κυριακή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Στη μία μετά το μεσημέρι ξεκινά η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου, σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής.

Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται αύριο το πρωί στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η οποία προβλέπει κατ' ανώτατο όριο, διάρκεια συνεδρίασης 10 ωρών. Η ψήφισή του, αναμένεται αύριο αργά το βράδυ.

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται την Κυριακή στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιέχει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, ενώ αύριο ξεκινά η επεξεργασία του στις αρμόδιες επιτροπές.

Εν τω μεταξύ, να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τη μεταρρύθμιση στην αγορά του γάλακτος ζητά μετ' επιτάσεως η τρόικα. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι, καθώς ακόμα γίνονται διαβουλεύσεις σχετικά με τις διατάξεις για το γάλα, σε περίπτωση που δεν ισχύσουν τα συμφωνηθέντα δεν θα ισχύσει η συνολική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Οι αντιδράσεις

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος της χώρας.

Προειδοποίησε επίσης οτι δεν πρόκειται να αρθούν οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες που υπάρχουν από την εκχώρηση των τραπεζών, κάνοντας λόγο για κακουργηματική δυσπιστία σε βάρος του δημοσίου.

Απαντώντας ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου παραλήρημα μίσους και απελπισίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «η κατάντια αυτή προκαλεί πλέον οίκτο».

Να εγκαταλείψει τους «πειραματισμούς με την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος» κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Ανάπτυξης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται. Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Λαιμητόμο χαρακτήρισε η ΓΣΕΕ το πολυνομοσχέδιο και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τη Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 6 και μισή το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Ο νόμος της ζούγκλας δεν είναι αποδεκτός