ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Καράογλου: Καχύποπτος για την έρευνα της επίθεσης σε βάρος του Κ. Χατζηδάκη

Θ. Καράογλου: Καχύποπτος για την έρευνα της επίθεσης σε βάρος του Κ. Χατζηδάκη
Κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή...

Για τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, ρωτήθηκε ο υπουργός Προστασίας κ. Χρήστος Παπουτσής από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρο Καράογλου.

Απαντώντας στη Βουλή, ο κ. Παπουτσής επικαλέστηκε την «αρχή της μυστικότητας» που διέπει το στάδιο της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαβιβάζoνται στη Βουλή τα στοιχεία τα οποία έχει αναδείξει η μέχρι τώρα έρευνα.

Στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου, επισημαίνει ότι «τρεις μήνες έχουν περάσει από την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ» και ότι «η επίθεση αυτή, που υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες, υποκινήθηκε από άτομα τα οποία έως τώρα παραμένουν ασύλληπτα».

O κ. Παπουτσής ανέφερε ότι «το προσωπικό της επιληφθείσας αστυνομικής υπηρεσίας εργάζεται με υπομονή, μεθοδικότητα και αντικειμενικότητα, αξιοποιώντας κατάλληλα κάθε διαθέσιμο στοιχείο και πληροφορία».

Ωστόσο, επειδή, όπως υπογραμμίζει, η εν λόγω προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, η ανωτέρω προανακριτική Αρχή δε δύναται να γνωστοποιήσει στοιχεία που προκύπτουν από τη μέχρι τώρα σχηματισθείσα δικογραφία, καθότι αυτό αντιτίθεται στην αρχή της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της ποινικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει τον ερωτώντα βουλευτή ότι «οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες συνεχίζουν τις προσπάθειες τους με αμείωτο ενδιαφέρον, συνεργαζόμενες με τις λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για την επίτευξη του προαναφερομένου σκοπού και μόλις ολοκληρωθεί η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ο κ. Καράογλου κατηγορεί την κυβέρνηση για «αδιαφορία και αδράνεια», σημειώνοντας ότι προκαλεί «καχυποψία» το γεγονός ότι συνελήφθησαν αμέσως οι δράστες της επίθεσης εναντίον άλλων προσώπων, όπως π.χ. εναντίον του κ. Αλαβάνου.