ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας συγκλίνει με τη βασική πολιτική της ΝΔ

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας συγκλίνει με τη βασική πολιτική της ΝΔ

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι από τη μία μεριά έχουμε την κυβέρνηση κυρίως της ΝΔ να καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες στον λαό, ενώ από την άλλη πλευρά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλλιεργεί αυταπάτες.

Τονίζοντας ότι λίγο πριν την εκάστοτε εκλογική μάχη είναι σύνηθες φαινόμενο η όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιπαράθεση, όμως, που συνιστά ταυτόχρονα και απόπειρα απόκρυψης των πραγματικών θέσεων αυτών των κομμάτων, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί στην Ελλάδα να λέει, απευθυνόμενος στην κυρία Μέρκελ, «go back» στις Βρυξέλλες, όμως, την αναγνωρίζει ως ρεαλιστή πολιτικό που δεν θα βάλει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη και ως συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι το ΚΚΕ θα λέει τις θέσεις του, ξεκάθαρα, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

«Αυτά», είπε ο κ. Κουτσούμπας, «όχι μόνο είναι αντιφάσεις, παλινωδίες, κωλοτούμπες, αλλά αυτά που χρησιμοποιώ εγώ και τα στελέχη μας τα ακούμε περπατώντας στους τόπους δουλειάς, στον δρόμο, στα καφενεία, στα εργοστάσια, στα γραφεία τα λέει ο κόσμος και μιλάει για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν και για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι αξιωματική αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς γιατί, αφού το ΚΚΕ είναι εναντίον της ΕΕ, συμμετέχει στις εκλογές, είπε ότι η διαχρονική συμβολή των ευρωβουλευτών του κόμματός του στην αποκάλυψη των κατευθύνσεων και της στρατηγικής της ΕΕ που υλοποιείται στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος μέλος με τη μορφή νόμων, είναι πολύ σημαντική.