ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο δρόμο για το Ζάππειο ΙΙ

Στο δρόμο για το Ζάππειο ΙΙ
Το βάρος του στην επικαιροποιημένη οικονομική πρόταση της ΝΔ, αναμένεται να ρίξει τις επόμενες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς...

Το βάρος του στην επικαιροποιημένη οικονομική πρόταση της ΝΔ, αναμένεται να ρίξει τις επόμενες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς με σκοπό να πέσουν οι τόνοι στο ζήτημα της «απογραφής» αλλά και να αναστρέψει το κλίμα υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τελικό στόχο να πεισθεί η κοινωνία για το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και να εμπιστευθεί το κόμμα της «Συγγρού», ώστε να επανέλθει «αυτοδύναμο» -όπως προσδοκά η ΝΔ- στην εξουσία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να δεσμευθεί εκ νέου ότι υπάρχει ένα άλλο μείγμα πολιτικής που μπορεί να εφαρμοστεί για έναν «λιγότερο ανηφορικό δρόμο» ενώ θα επαναλάβει πως η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα σεβαστεί το μνημόνιο, παρά το γεγονός ότι το καταψήφισε, καθώς «το κράτος έχει συνέχεια».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει στο Ζάππειο 2, αποκατάσταση των αδικιών, με:

- Μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις αλλά και στο ΦΠΑ
- Μέτρα-Ανάσα για τις επιχειρήσεις που σήμερα ζουν υπό την απειλή του λουκέτου
- Πάταξη της φοροδιαφυγής
- Ενίσχυση οικοδομικής δραστηριότητας
- Αύξηση του επιδόματος της 13ης και 14ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Θα ιεραρχήσει τις προτεραιότητες ενώ αναμένεται πέραν των ελαφρύνσεων που θα προτείνει να εισηγηθεί και συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι προτάσεις του να δείξουν ρεαλιστικές και να μη δοθεί η εντύπωση ότι επιχειρεί να «χαϊδέψει» τα αυτιά του εκλογικού σώματος.