ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντοκουμέντα-φωτιά για τις υπόγειες διασυνδέσεις βουλευτών της Χ.Α. με ναζιστές

Ντοκουμέντα-φωτιά για τις υπόγειες διασυνδέσεις βουλευτών της Χ.Α. με ναζιστές

Ντοκουμέντα-φωτιά για τις υπόγειες διασυνδέσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής με ναζιστές που παρασημοφορήθηκαν από τον ίδιο τον Χίτλερ για τις... υπηρεσίες τους στο αιματοκύλισμα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία για την «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής.

Παρά το γεγονός ότι ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οιαδήποτε σχέση με τις ιδέες του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, λέγοντας πως «δεν υπάρχει ουδεμία πολιτική συνάφεια», καθώς η Χρυσή Αυγή «πρεσβεύει την ιδεολογία του λαϊκού εθνικισμού», εντούτοις τα ευρήματα που αποτελούν πλέον αντικείμενο της δικογραφίας τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Τα «πολύτιμα» για την ανάκριση ευρήματα αφορούν σε αλληλογραφία του Χρήστου Παππά με τον Λεόν Ντεγκρέλ ο οποίος παρασημοφορήθηκε από τον ίδιο τον Χίτλερ το 1944 με το Σταυρό των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού και έφτασε ως το βαθμό του αντισυνταγματάρχη καθώς και φωτογραφικό υλικό.

1

Στην επίμαχη επιστολή (φέρει ημερομηνία 15 Ιουνίου 1989) του Χρήστου Παππά προς τον Λεόν Ντεγκρέλ τον οποίο προσφωνεί «ήρωα στρατηγέ» καταγράφεται ξεκάθαρα τόσο η δήλωση του ιδίου όσο και των συντρόφων του της Χρυσής Αυγής για αιώνια πίστη στον Φύρερ Χίτλερ και τα ιδεώδη του για μια «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ» ενώ μεταφέρει και τα «ιδιαίτερα σέβη του αρχηγού της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου».

Μάλιστα δεν παραλείπει στην κατακλείδα της επιστολής να βροντοφωνάξει "ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική ΝΙΚΗ" θυμίζοντας το σύνθημα της "28ης SS" : "ΑΓΩΝ-ΠΙΣΤΗ-ΝΙΚΗ".

Χαρακτηριστική είναι όμως και η απάντηση του παρασημοφορημένου και επίλεκτου αντισυνταγματάρχη των SS τρείς μήνες μετά, στις 28 Σεπτεμβρίου 1989, οπότε και του ζητεί ημερομηνίες για να συναντηθούν. Εκεί αφού τον επιδοκιμάζει για τις ιδέες και τις απόψεις του, μεταφέρει το θαυμασμό του για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό , μεταφέροντας δε στιχομυθία που λέει πως έχει με τον Χίτλερ: "Τι ήταν;" ρώτησα κάποτε τον Χίτλερ και μου απάντησε ξεκάθαρα "Εγώ είμαι έλληνας". Και συνεχίζει : "Θυμηθείτε τον θαυμασμό με τον οποίο ο Χίτλερ έβλεπε την Ακρόπολη".

Η πολυπόθητη συνάντηση έγινε τελικά τον Ιανουάριο του 1992 και στη φωτογραφία φαίνεται ο Παππάς. Σε αυτή υπάρχει η αφιέρωση : "Στον πολύ καλό μου φίλο Χρήστο Παππά και σε όλους τους έλληνες συντρόφους . Ιανουάριος 92"

ΙΔΟΥ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ - ΦΩΤΙΑ

2

3


Για την …ιστορία ο Λεόν Ντεγκρέλ ( 1906 - 1994) ήταν Βέλγος πολιτικός, δημοσιογράφος - προπαγανδιστής από τη Βαλλονία, ιδρυτής του Ρεξιστικού κινήματος που εξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα, το οποίο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργώντας τη "λεγεώνα των Βαλλόνων" προσχώρησε στα Waffen SS, συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή της γερμανικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση, στο ανατολικό μέτωπο.

Ο Λεόν Ντεγκρέλ και εκατοντάδες κομματικά μέλη κατατάχθηκαν εθελοντικά στα Ες-Ες, αποτελώντας τον κορμό της Légion Wallonie (Λεγεώνα Βαλλονία) που στάλθηκε αρχικά στην Πολωνία και κατόπιν στο Ανατολικό Μέτωπο.

Μετά τον πόλεμο παρέμεινε εξέχουσα προσωπικότητα των εθνικοσυντηρητικών κινήσεων Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε επίσης:

Στα κελιά τους επιστρέφουν Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς (pics&vid)

Ένταση στο Εφετείο κατά την άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού (pics-vid)

Αποχώρησαν από το Εφετείο Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός (pics-vid)