ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: «Υποψήφιος ναι, αλλά μετά από εκλογές»!

Κουβέλης: «Υποψήφιος ναι, αλλά μετά από εκλογές»!

Οι «ντρίπλες» του προέδρου της ΔΗΜΑΡ σε Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ…

Μπορεί μεν ο Φ. Κουβέλης να τηρεί «ομιλούσα σιωπή» ως προς τα διαρρεόμενα από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σενάρια, σύμφωνα με τα οποία θα τον προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι δεν τον έχουν απασχολήσει και δεν τα έχει συζητήσει με πολύ στενούς συνεργάτες του.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι τα σενάρια αυτά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τα έχει συζητήσει με φίλους του και μάλιστα ακόμα και πριν αρχίσουν να τα διαρρέουν Σαμαράς και Βενιζέλος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Φ. Κουβέλης έχει δεχτεί μεν αντίθετες εισηγήσεις, αλλά φαίνεται πως ο ίδιος έχει επιλέξει μια «ντρίπλα» έναντι και των δύο κυβερνητικών συνεταίρων αλλά και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!

Να δεχτεί την διαφαινόμενη πρόταση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του εισηγούνται στελέχη του κόμματός του, όπως ο Σπ. Λυκούδης, καθώς και πρώην στελέχη του όπως ο Ψαριανός.

Να την απορρίψει, του προτείνει η πλειοψηφία των στελεχών και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, που τάσσεται υπέρ μιας μελλοντικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έχει κατ’ αρχήν επιλέξει ο ίδιος;

• Να απαντήσει σε εύλογο χρόνο και εφόσον οριστικοποιηθεί η πρόταση από Σαμαρά και Βενιζέλο, ότι «με τιμά η πρότασή σας, αλλά προτιμώ να είμαι υποψήφιος αφού προηγηθούν εκλογές, ώστε να εκλεγώ από μια νέα Βουλή που θα εκφράζει τους τωρινούς συσχετισμούς».

Έτσι δεν θα φανεί ότι απορρίπτει την πρόταση, αλλά θα ικανοποιήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά εκλογές και ο νέος Πρόεδρος να εκλεγεί απ’ τη νέα Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο δεν αποκλείεται να τον προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, εφόσον θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ δεν θα μπορούν να αρνηθούν να τον στηρίξουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, εφόσον θα τον έχουν προτείνει τώρα.

Είναι, επαναλαμβάνουμε, η κατ’ αρχήν απόφαση του Φ. Κουβέλη.

Αλλά φυσικά θα κριθούν πολλά απ’ το πολιτικό κλίμα και την πολιτική δυναμική που θα διαμορφωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όλα αυτά θα είναι καθοριστικά για επιλογές, προτάσεις, ακόμα και άλλες εκπλήξεις…

Διαβάστε επίσης:

Σ. Βούλτεψη: Πρόωρη και πρώιμη κάθε συζήτηση για προεδρικές εκλογές

Σπ. Λυκούδης: Ο Κουβέλης θα ήταν ένας πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας