ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: «Οι επενδύσεις θα έρθουν σε 3 στάδια»

Μηταράκης: «Οι επενδύσεις θα έρθουν σε 3 στάδια»

Την άνοδο της Ελλάδας στη λίστα ανάπτυξης των χωρών, που έδωσε στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σχολίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Τόσο η έκθεση του World Economic Forum όσο και το σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal καταδεικνύουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης και η πολύ μεγάλη προσπάθεια του Ελληνικού λαού αποδίδουν καρπούς».

Επιπλέον επεσήμανε: «Είχαμε επισημάνει στο παρελθόν αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας θα έρθουν σε τρία στάδια: Πρώτον, στις χρηματαγορές. Δεύτερον, σε επενδύσεις σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και Τρίτον σε νέα έργα» και πρόσθεσε: «Είμαστε τώρα στο δεύτερο στάδιο και είναι καταλυτική η συμβολή του Αναπτυξιακού Νόμου στον οποίο φέτος υπάγαμε επενδυτικά σχέδια ύψους 4 δις Ευρώ.

Η υλοποίηση αυτών των επενδύσεων είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία και να εισέλθει η Ελληνική οικονομία σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης».

Διαβάστε επίσης
Wall Street Journal: Έντονο ενδιαφέρον επενδυτών για την Ελλάδα

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Η Ελλάδα ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της