ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση από τη ΔΕΘ (pics)

Τσίπρας: Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση από τη ΔΕΘ (pics)

Μια Ελλάδα δημιουργική, του καθήκοντος και στην υπηρεσία του κοινωνικού συμφέροντος «ονειρεύεται» ο Αλέξης Τσίπρας, όπως διεμήνυσε και φάνηκε από τα περίπτερα που επέλεξε να επισκεφθεί στη ΔΕΘ.

Με χαλαρή διάθεση, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε μεγάλη έμφαση στα περίπτερα νέων τεχνολογιών, όπως αυτό του πειράματος CERN (όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις του προγράμματος, ενώ αντάλλαξε πάσες με την protonball, μια μπάλα αποτελούμενη από πρωτόνια), ένα ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και ένα ακόμη, όπου προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσίαζαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχουν κατασκευάσει.

«Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που λένε ότι τα πανεπιστήμιά μας είναι τελειωμένα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται μέσω νέων επιτευγμάτων για εξαγωγές, τομέας που τόσο έχει υποχωρήσει αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Λίγο αργότερα, στο περίπτερο της Πυροσβεστικής, περνώντας το μήνυμα της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών του περιπτέρου της Πυροσβεστικής για τον αδικοχαμένο συνάδελφό τους, από τη φωτιά σε διαμέρισμα στο Π. Φάληρο.

Στο περίπτερο δε του ΕΚΑΒ, αναρωτήθηκε πόσα λεπτά χρειάζονται πλέον για να προσεγγίσει το ασθενοφόρο κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σχολιάζοντας έτσι τα προβλήματα υποδομής –στελέχωσης που αντιμετωπίζει ο κρίσιμος αυτός τομέας υπηρεσιών.

Δεν απέφυγε μάλιστα να κάνει και ένα σαρκαστικό σχόλιο, βλέποντας το ξαπλωμένο ομοίωμα ανθρώπου για την παροχή πρώτων βοηθειών «Μάλλον θα του ήλθε ο ΕΝΦΙΑ…», ανέφερε χαριτολογώντας.

Στο περίπτερο της Αστυνομίας, όπου ήταν «παρών» ο επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, μπορεί να εξήρε την πολύ καλή δουλειά που κάνει, προέτρεψε ωστόσο την Αστυνομία να ασχοληθεί περισσότερο με το έργο αυτό.

Από την πλευρά του, ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τον ενημέρωσε ότι μέσα από τη γραμμή SOS έχουν αποτραπεί 1048 βέβαιες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια.

Στο περίπτερο του Κυπριακού Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, «η Κύπρος περνά δύσκολες ώρες, είναι στην καρδιά μας», ενώ ακολούθως ενημερώθηκε για τις νεότερες ιστορικές καταβολές της πόλης, στο περίπτερο του Ιστορικού Αρχείου Θεσσαλονίκης, όπου εκτίθενται φωτογραφίες, αφίσες κ.α. υλικό του περασμένου αιώνα.

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας είχε συνάντηση με φιλάθλους του ΠΑΟΚ (έχουν το δικό τους περίπτερο), οι οποίοι τού χάρισαν φανέλες της ομάδας τους. «Το ποδόσφαιρο πηγαίνει κατά διαόλου» ήταν το σχόλιο του, φίλαθλου, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον Αλ. Τσίπρα ήταν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Θ. Δρίτσας και Π. Κουρουμπλής, μέλη της Π.Γ., οι βουλευτές της πόλης, βουλευτές -επικεφαλής των ΕΕΚΕ, καθώς και τοπικά στελέχη.

Συνάντηση με Μπουτάρη

Συνάντηση για μία ώρα, σε άριστο κλίμα, με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η πόλη κρατιέται παρά την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι «η αισιοδοξία των κατοίκων έχει παίξει το ρόλο της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, Τσίπρας και Μπουτάρης συζήτησαν και συμφώνησαν στην εξαίρεση των δημοτικών κτιρίων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, όπως και στο θέμα της οικονομικής ανεξαρτησίας των Δήμων. Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε σειρά θεμάτων, όπως τη λειτουργία ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκη –Σμύρνη, τη διευκόλυνση έκδοσης βίζας και την προβολή των εβραϊκών αρχείων.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Ανυπομονεί να επισκεφθεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

Τσίπρας: Η ΔΕΘ να αποκτήσει επαφή με μικρομεσαίους επιχειρηματίες (pics)

Τσίπρας: «Χορηγία του κ. Σαμαρά» η μη μετάδοση της ομιλίας μου