ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΔΕΘ να αποκτήσει επαφή με μικρομεσαίους επιχειρηματίες (pics)

Τσίπρας: Η ΔΕΘ να αποκτήσει επαφή με μικρομεσαίους επιχειρηματίες (pics)

Την εκτίμηση ότι η ΔΕΘ μπορεί να γίνει πόλος εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, αλλά και βαλκανικής συνανάπτυξης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Τόνισε δε πως της αξίζει μια ακόμα ευρύτερη απήχηση από αυτή που μπορεί να έχει στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα, ένας ουσιαστικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σημειώνοντας πως το νέο μεγάλο στοίχημα θα είναι η διεθνοποίησή της.

Αναφερόμενος στην 79η ΔΕΘ υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Τόνισε επίσης πως η ΔΕΘ θα πρέπει να αποκτήσει επαφή και με τους δημιουργικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, που δεν είναι άλλα από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες.

Τους στόχους που επιτεύχθηκαν την τελευταία διετία παρουσίασε στον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας κάνοντας αναφορά στην ενοποίηση, στην απόφαση για τις εκθεσιακές υποδομές και στον εμπλουτισμό του εκθεσιακού προγράμματος της εταιρείας με νέες εκθέσεις και θεματικά γεγονότα. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της 79ης ΔΕΘ, τονίζοντας τη σημαντική αύξηση της προσέλευσης του κόσμου στη φετινή διοργάνωση, αλλά και την ενισχυμένη επιχειρηματική παρουσία μέσω των 1.000 εκθετών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση και με το Σωματείο των Εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκε σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ, μεταξύ των οποίων στο 14 και το 15, όπου επισκέφθηκε την έκθεση του CERN, αλλά και στα περίπτερα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Το «στοίχημα» του Τσίπρα στη ΔΕΘ

ΔΕΘ: Διαδοχικές συνταντήσεις του Τσίπρα με φορείς της Θεσσαλονίκης (pics)