ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «στοίχημα» του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Το «στοίχημα» του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – Όλες οι εξελίξεις για την ομιλία του Σαββάτου και τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής – Οι πέντε άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για αποκατάσταση των αδικιών - Το Newsbomb θα μεταδώσει live την ομιλία του στο Βελλίδειο

Σε πέντε πυλώνες θα στηριχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα του Σαββάτου, στο Βελλίδειο, σε μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.

Ο καμβάς πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ακόλουθος:

-Φρένο στην ανθρωπιστική κρίση,
-Επανεκκίνηση της οικονομίας,
-Αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία 200.000 -300.000 θέσεων (με βάση την πρόταση της Επιτροπής Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη),
-Οι θεσμικοί μετασχηματισμοί στη λειτουργία του κράτους και οι προτάσεις ανασυγκρότησης παραγωγικής βάσης.

Οι προγραμματικές εξαγγελίες συζητήθηκαν αναλυτικά στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Μεταξύ των μέτρων, που αμέσως θα υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και τα εξής:

-Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
-Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
-Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
- Αποκατάσταση μέρους απωλειών των χαμηλότερων συντάξεων.
-Επαναφορά επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος.
-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος και θα αντικατασταθεί από κλιμακωτό Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Ακόμη, αποφασίσθηκε η λήψη μέτρων, όπως:

-Ρύθμιση οφειλών ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και χρεών στο Δημόσιο.
-Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το Δημόσιο.

Στο ερώτημα, πού θα βρεθούν οι πόροι για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποδείξει την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, την πάταξη φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και τους Κοινοτικούς πόρους.

Όλες οι εξελίξεις:

- Μια Ελλάδα δημιουργική, του καθήκοντος και στην υπηρεσία του κοινωνικού συμφέροντος «ονειρεύεται» ο Αλέξης Τσίπρας, όπως διεμήνυσε και φάνηκε από τα περίπτερα που επέλεξε να επισκεφθεί στη ΔΕΘ.

-Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές, συζήτησαν Αλέξης Τσίπρας και νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Γιάννης Μίχος.

- Την ανυπομονησία του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ωστόσο πως η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί.

- Την εκτίμηση ότι η ΔΕΘ μπορεί να γίνει πόλος εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, αλλά και βαλκανικής συνανάπτυξης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

- Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιεί από το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, όπου το απόγευμα αναμένεται η ομιλία του Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, όπου και θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Διαβάστε επίσης:

Ποντάρουν στον τάφο της Αμφίπολης για να «καπελώσουν» τον Τσίπρα