ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποντάρουν στον τάφο της Αμφίπολης για να «καπελώσουν» τον Τσίπρα

Ποντάρουν στον τάφο της Αμφίπολης για να «καπελώσουν» τον Τσίπρα

Στο Μαξίμου ελπίζουν ότι τα ευρήματα των ανασκαφών μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανατρέψουν την επικαιρότητα από την επίσκεψη Τσίπρα στην ΔΕΘ – Ετοιμάζουν ταξίδι αστραπή του Αντώνη Σαμαρά

Ο πανικός είναι ως γνωστόν κακός σύμβουλος και πολλές φορές οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς και σε κινήσεις απελπισίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb στο Μαξίμου ζεσταίνουν τις μηχανές του πρωθυπουργικού αεροπλάνου για Θεσσαλονίκη κι από εκεί να υπάρξει μεταφορά του Α. Σαμαρά, οδικώς για Αμφίπολη.

Το σχέδιο-ελπίδα του πρωθυπουργού είναι να καταφέρουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή οι αρχαιολόγοι να έχουν απτά στοιχεία στα χέρια τους για τον ένοικο του ταφικού μνημείου.

Ακούγεται ενδεχομένως άκομψο πλην όμως είναι αληθινό. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους υπευθύνους των ανασκαφών και σε ετοιμότητα «μισής ημέρας» προκειμένου να ειδοποιηθεί και να μεταβεί εγκαίρως στον Τύμβο Καστά.

Εάν και εφόσον οι ανασκαφές φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στηθεί ένα… επικοινωνιακό πανηγύρι με σκοπό να ανακοπεί και να ανατραπεί η δυναμική του Τσίπρα στην ΔΕΘ. Να στραφούν δηλαδή οι κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας στην «εσπευσμένη» επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον τάφο. Αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ανακόψει την μετάδοση της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΕΡΙΤ, η επόμενη κίνηση είναι η μεταφορά του ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος σε άλλο σημείο.

Τα σενάρια αυτά συζητούνται από τους συμβούλους του πρωθυπουργού παρά το γεγονός ότι υπάρχει δημόσια καταδίκη τόσο από τους αρχαιολόγους όσο και από την κοινή γνώμη για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί από την πρώτη ημέρα των ανασκαφών.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Μπήκαν στο τρίτο δωμάτιο του αρχαίου τάφου

Αμφίπολη: Εν αναμονή νέων σημαντικών ευρημάτων (pics)

Αμφίπολη: Οι Άγγλοι και η φωτογραφία που κάνει θραύση στα social media!

Φάκλαρης για Αμφίπολη: Περιμένουμε κάποια σημαντικά ευρήματα ακόμη

Αμφιλοχία: Θρίλερ μετά από περίεργο ατύχημα-Σε επιφυλακή η Αντιτρομοκρατική