ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κόμμα μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής

Μπαλτάκος: Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κόμμα μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής

Την ανάγκη δημιουργίας ενός κόμματος το οποίο θα συνδέσει τους πολίτες που βρίσκονται μεταξύ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής τόνισε ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, «η ΝΔ πρέπει να αλλάξει άμεσα για να μην έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος είναι να πάρει η ΝΔ αυτό το 16% που βρίσκεται στα δεξιά της».

Το πρώην «δεξί χέρι» του Α. Σαμαρά παραδέχτηκε ότι έχει έρθει σε επαφή με στρατιωτικούς με τους οποίους συζητά όλες τις εξελίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών στη βάση ενός νέου πολιτικού εγχειρήματος.

«Έχω κάνει επαφές με στρατιωτικούς αλλά δεν ξέρω τις προθέσεις τους αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και αν θα στήριζαν μια πολιτική πρωτοβουλία», είπε ο κ. Μπαλτάκος.

Ο κ. Μπαλτάκος ξεκαθάρισε πως απευθύνθηκε σε στρατιωτικούς γιατί «σε μια κοινωνία που αποσυντίθεται ο στρατός έχεις δόγμα, σκοπό, ιεραρχία, ιδεολογία, πειθαρχία. Αυτό λείπει από την ελληνική κοινωνία. Η νοοτροπία του στρατού. Οι στρατιωτικοί έχουν ιστορική συνείδηση των πραγμάτων».

Ο πρώην γγ της κυβέρνησης απέδωσε τις μειώσεις στα μισθολόγια στις απαιτήσεις της τρόικας οι οποίοι δεν γνωρίζουν τους γεωστρατηγικους κινδύνους που διατρέχει η Ελλάδα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μειώσεις έπρεπε να ψηφιστούν για να μην χρεοκοπήσει.

Αναφερόμενος στην Αριστερά και στα σενάρια μετεκλογικής με τη ΝΔ, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, διερωτώμενος αν μπορεί να σταθεί στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Μπορούν να διαχειριστούν τον καπιταλισμό; Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει στο κομμουνιστικό μανιφέστο του 1948» είπε ο κ. Μπαλτάκος.

Ερωτηθείς για τον αν έχει επικοινωνία με τον Α. Σαμαρά ξεκαθάρισε ότι οι δρόμοι τους δεν έχουν χωρίσει λέγοντας χαρακτηριστικά «υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να πας από την Αθήνα στην Καλαμάτα. Ο σκοπός πρέπει να παραμένει ίδιος, το καλό της πατρίδας».

Διαβάστε επίσης:

Η τρόικα έρχεται «αγριεμένη»