ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτος σε δημοτικότητα με 13 μονάδες διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος σε δημοτικότητα με 13 μονάδες διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρωτεία στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ,, σύμφωνα μετην έρευνα πολιτικής συγκυρίας της Public Issue για τα κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά των κομμάτων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της "Εφημερίδας των Συντακτών", παρουσιάζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης» (37%) και «πιο κοντά στους μισθωτούς του δημόσιου τομέα» (34%).

grafima-1

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του με τη Ν.Δ. στις δεκατρείς μονάδες (45% έναντι 32%). Ως προς τα χαρακτηριστικά των κομμάτων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι περισσότερο εξαρτημένο από οικονομικά συμφέροντα», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης».

Πλην των δύο μεγάλων κομμάτων, στην κατάταξη της δημοτικότητας ακολουθούν: Το Ποτάμι (32% από 43% τον Ιούλιο), ΚΚΕ (29% από 30%), ΑΝ.ΕΛ. (25% από 28%), ΔΗΜΑΡ (24% από 30%), ΠΑΣΟΚ (17% από 17%) και Χρυσή Αυγή (10% από 10%).

Ετσι είναι αυτονόητο ότι τα ποσοστά αρνητικών γνωμών για τα κόμματα είναι θηριώδη και κυμαίνονται από 52% (το μικρότερο) για τον ΣΥΡΙΖΑ έως 86% (το μεγαλύτερο) για τη Χρυσή Αυγή.

grafima-public-issue2

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε επίσης:

Πάει για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ: Μπροστά με 11% σε νέα δημοσκόπηση

Ανοίγματα της «διαπλοκής» στον ΣΥΡΙΖΑ

Πάμε φουλ για πρόωρες εκλογές!