ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η εξοικονόμηση ενέργειας

Στο επίκεντρο η εξοικονόμηση ενέργειας
Η εξοικονόμηση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού...

Η εξοικονόμηση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρμόδια για τις δράσεις που αφορούν στη Κλιματική Αλλαγή, Connie Hedegaard.


Η υπουργός τόνισε πως η εξοικονόμηση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα βοηθήσουν τη χώρα να ξεφύγει από τη σοβαρή οικονομική κρίση, καθώς θα επιφέρουν νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη για τους πολίτες.

Η κυρία Hedegaard δήλωσε πως είναι τιμή της να βρίσκεται στην Ελλάδα και πως παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργηθούν από τους τομείς του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κλιματικής αλλαγής, αλλά και τρόποι με τους οποίους μπορούν να εξασφαλίσουν πόρους για την Ευρωπαϊκή Ένωση από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι δύο κυρίες χαρακτήρισαν επιτακτική ανάγκη την προσήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις κατευθύνσεις και τους στόχους του κοινοτικού Οδικού Χάρτη 2050, αλλά και στις δυσκολίες που αναμένονται στην εφαρμογή του, ενώ η κυρία Μπιρμπίλη αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Επιπλέον, συζητήθηκε η προσπάθεια βελτίωσης του στόχου μείωσης των εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 20% σε 30% μέχρι το 2020, ενώ η Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε την Επίτροπο για τις συναντήσεις που θα διεξαχθούν στη Μάλτα τον ερχόμενο Ιούνιο, σε συνέχεια της ελληνικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στη Μεσόγειο.