ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα

Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα

«Δεν πρέπει να χαθεί η εμπιστοσύνη που κερδίσαμε με θυσίες τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή την πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου και τις αντιδράσεις των αγορών.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι οι αγορές χρειάζονται την πολιτική σταθερότητα, για να είναι ασφαλείς ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνημένο οικονομικό πρόγραμμα, ενώ δεν παρέλειψε να εστιάσει στη σημασία να δείξει η Ελλάδα πως μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να βγει ξανά στις αγορές.

Απευθυνόμενος προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση τόνισε πως εάν έχει στόχο να ορθοποδήσει η οικονομία, «έστω κι αν πάνε από άλλο δρόμο, πρέπει να βρούμε όλοι μαζί το θετικό κλίμα για να μην μπει η οικονομία σε κατήφορο».

Στο μεταξύ, με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «ξέφυγε η κατάσταση», αλλά και πως υποβαθμίζεται ο κοινοβουλευτισμός, προσθέτοντας τα εξής: «Το ζήτημα είναι, μπορείς να απορρίπτεις εκ των προτέρων, με τέτοιους όρους, μια άποψη που εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και του εκλεκτορικού σώματος; Πιστεύω ότι ήταν ένα ολίσθημα. Το έχουν καταλάβει όλοι και θα διορθωθεί. Θεωρώ ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών και των βουλευτών να έχουν όποια άποψη κρίνουν, εφόσον φυσικά επιχειρηματολογούν».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται έναντι της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε ότι οι έρευνες κοινής γνώμης αποτυπώνουν μια πραγματικότητα της στιγμής, εκτιμώντας ότι υπάρχει δεξαμενή αναποφάσιστων που επιτρέπει την ανατροπή τους και την αλλαγή του κλίματος.

Σημειώνεται τέλος ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέπτεται την Πάτρα, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Ανοιχτός σε διάλογο με τον Στ. Θεοδωράκη

«Φταίει η ΕΟΑ για τον ΕΝΦΙΑ σε Αρχαία Ολυμπία και Στάδια»