Τσίπρας: Ανοιχτός σε διάλογο με τον Στ. Θεοδωράκη

Τσίπρας: Ανοιχτός σε διάλογο με τον Στ. Θεοδωράκη

Ανοιχτός σε διάλογο με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη, παρά την επίθεση που του εξαπέλυσε με αφορμή τη συνάντησή του με τον κ. Καμμένο, παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανεπίσημο σημείωμά του, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «είναι πάντα ανοιχτός στο δημόσιο διάλογο με επικεφαλής άλλων πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από τον βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας με τις θέσεις τους».

Το σημείωμα υπενθυμίζει επίσης ότι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε προ ημερών να συναντήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά του. Τη Δευτέρα ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης για την επόμενη Τρίτη. Αίτημα που επίσης έγινε αποδεκτό.

Ο κ. Θεοδωράκης, με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα -Καμένου, είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις. Θεωρώ αυτή τη σχέση προσβλητική για τον κόσμο της αριστέρας. Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα αλλά τι λες για τη χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μ. Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της αριστεράς. Είναι προσβολή για το χώρο της αριστεράς αυτή η συζήτηση. Και δεν έχει και τίποτα καινούργιο γιατί από όσο θυμάμαι ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σαμαράς χρεώνει την πτώση του Χρηματιστηρίου στον Τσίπρα!