Ο Σαμαράς χρεώνει την πτώση του Χρηματιστηρίου στον Τσίπρα!

Ο Σαμαράς χρεώνει την πτώση του Χρηματιστηρίου στον Τσίπρα!

Η κυβέρνηση αποποιείται κάθε ευθύνη για την αναστάτωση που επικρατεί στις αγορές μετά τους ισχυρισμούς ότι «βγαίνουμε από τα μνημόνια» και ότι «φεύγει το ΔΝΤ»

Τελικά η ηττοπάθεια είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ισχυρίστηκε ότι η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε την εικόνα που έχουν οι αγορές για την Ελλάδα!

Για την ελεύθερη πτώση του Χρηματιστηρίου και την εκτόξευση των ελληνικών ομολόγων «φωτογράφισε» τον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή.

Ο κ. Σαμαράς χρέωσε ευθέως τον τρόπο που αντέδρασαν οι αγορές στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην πολιτική αστάθεια και στο γεγονός ότι οι επενδυτές δεν είδαν με καλό μάτι τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης περί εξόδου της χώρας από το ΔΝΤ και από τα μνημόνια.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδιώκει τη σύγκρουση με τους εταίρους από θέση μάλιστα αδυναμίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών και την οριστική τακτοποίηση του χρέους η χώρα θα μπει στη μετά το μνημόνιο εποχή. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να μη χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία, να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργών και καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου. Αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά φοροελαφρύνσεων και σε αποκατάσταση των αδικιών τονίζοντας πως «όλα αυτά θα χάνονταν, αν άρχιζε πάλι η αλόγιστη σπατάλη» και αν η χώρα επέστρεφε στον λαϊκισμό».


Χαρακτήρισε μάλιστα ως ορόσημο για την πορεία της κυβέρνησης μια σειρά από κρίσιμα νομοσχέδια όπως αυτό για τις περισσότερες δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία, και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. «Όπλο μας είναι η αλήθεια. Και εχθρός μας το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα» δήλωσε, επισημαίνοντας πως μέρα με τη μέρα η πολιτική της κυβέρνησης δικαιώνεται, γιατί, όπως είπε, πέρα από τους αριθμούς αρχίζουν και οι φοροελαφρύνσεις, οι διευκολύνσεις και οι ανάσες στην οικονομία.

«Αυτός είναι ο άριστος οιωνός, και αυτή θα είναι η καλύτερη σφυγμομέτρηση, η πορεία της οικονομίας και τα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας που επιτρέπει πια η οικονομία μας» δήλωσε.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως κλείνει μια γκρίζα και θολή περίοδος για την Ελλάδα και πως δεν επιτρέπεται να ξανακυλήσουμε στην κρίση καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για όλους. Μάλιστα κατηγόρησε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσπαθεί να ανακόψει την πορεία αυτή και να επιστρέψει η χώρα στα μνημόνια προβάλλοντας υποσχέσεις αλόγιστων παροχών.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας να έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αδικιών και ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. «Γι’ αυτό και κάποιοι θέλουν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν εκλογές τώρα γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι για αυτούς πολύ αργά. Η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής. Αυτό φοβούνται, αυτό τους τρομάζει» είπε εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στην Κουμουνδούρου την οποία και κατηγόρησε πως απειλεί βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας για την Προεδρική εκλογή. «Είναι προφανές η αξιωματική αντιπολίτευση να συκοφαντεί προκαταβολικά κάθε βουλευτή που έχει αντίθετη άποψη. Και το κάνουν προκαλώντας ανασφάλεια στις αγορές, Ας γνωρίζουν όμως ότι η σταθερή και αξιόπιστη πολιτική της κυβέρνησης θα ξεπεράσει και αυτές τις αναταράξεις» είπε ο Πρωθυπουργός ζητώντας από τους υπουργούς σταθερή πορεία.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ! Καταρρέει το χρηματιστήριο - Εκτοξεύονται τα ομόλογα!

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 888,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση 6,25%